Työpaikan voi vielä löytää perinteisestä rekrytointitapahtumasta – sosiaalisen median rooli työnhaussa kuitenkin korostuu

Sosiaalisesta mediasta töitä voi löytää esimerkiksi Instagramin, Facebookin ja LinkedInin avulla.

Rekrytointi ja työnhaku
Sosiaalisen media sovelluksia älypuhelimen näytöllä.
Osa työnantajista etsii työntekijöitä pelkästään sosiaalisen median avulla.AOP

Forssan kaupungin työllisyyspalvelut järjestivät torstaina nuorille suunnatun alueellisen rekrytointitapahtuman, missä pystyi tutustumaan alueen työpaikkatarjontaan ja opintomahdollisuuksiin.

Nuorille oli tarjolla tietoa niin kesätyömahdollisuuksista kuin pidempiaikaisistakin työsuhteista eri aloilla. Osa työnantajista teki työhaastatteluja myös paikanpäällä. Vastaavia tapahtumia on luvassa Kanta-Hämeessä ainakin Riihimäellä, missä Hyria koulutus järjestää Työ & Elämä -rekrytapahtuma 4. helmikuuta.

Instagram, Facebook vai LinkedIn?

Vaikka rekrytointitapahtumat antavatkin nuorille hyvän väylän saada työelämäkontakteja, korostuu sosiaalisen median rooli työnhaussa. Työnhaku onkin suuntautunut yhä enemmän nettiin, ja toisaalta myös työnantajat arvostavat sosiaalisen median taitoja.

Forssan Ohjaamon palveluohjaaja Laura Orttenvuori kertoo, että esimerkiksi monet niin sanotuista piilotyöpaikoista löytyvät sosiaalisen median avulla.

– Sosiaalisella medialla on merkittävä osuus työnhaussa silloin, kun sitä osaa hyödyntää oikein. Työntekijöitä etsitään somessa paljon ja jopa pelkkää somea käyttäen, kertoo Orttenvuori.

Orttenvuoren mukaan nuoremmat hakijat hyötyvät erityisesti Instagramin ja Facebookin käytöstä. Forssan kaupungin uraohjaaja Satu Kaskinen kertoo, että korkeakouluopiskelijoille LinkedIn saattaa puolestaan olla hyvä vaihtoehto.

– LinkedIn on tärkeä osa asiantuntijarekrytoinnissa. Esimerkiksi ammattikorkeakoulusta asiantuntijatehtäviin valmistuvan henkilön olisi todella tärkeää laittaa profiili kuntoon jo valmistumisvaiheessa.

Myös forssalainen yrittäjä Harri Sahrakorpi on sitä mieltä, että LinkedIn on tärkeä apuväline työnhaussa.

– Erityisesti jos osaajia halutaan rekrytoida myös ulkomailta, on LinkedIn kullan arvoinen. Meillekin eniten hakemuksia on tullut LinkedInin kautta.

Onko somessa pakko olla saadakseen töitä?

Esimerkiksi LinkdeIn-verkkoyhteisössä oli viime lokakuussa reilut 1,2 miljoonaa käyttäjää. Heistä noin puolet oli 25–34-vuotiaita käyttäjiä.

Noin joka viides suomalainen käyttää siten LinkedIniä, mutta onko sosiaalisessa mediassa pakko olla, jos haluaa saada töitä.

– En käyttäisi sanaa pakko. Tietenkin jokainen määrittelee itse, miten haluaa sosiaalisessa mediassa olla ja kuinka paljon haluaa siellä itsestään kertoa, toteaa Forssan kaupungin uraohjaaja Satu Kaskinen.

– Itse katsoisin, että ilmankin pärjää. Vieläkin haetaan perinteisin keinoin avoimien hakujen kautta ja voi laittaa suoraan hakemuksia yrityksiin. Mutta ehdottoman hyvä lisä se on työnhakuun!

Samoilla linjoilla on myös Forssan Ohjaamon palveluohjaaja Laura Orttenvuori.

– Kesätöitä ja muuta saa edelleen suorilla kontakteilla ja vastaamalla hakuihin. Mutta erittäin hyvä ja tärkeä lisä.