Vesihuollon yksityistämistä vastustava kansalaisaloite laitettiin liikkeelle – myöhään illalla jo lähes kaikki tarvittavat kannatusilmoitukset olivat koossa

Vesihuoltoyhtiöiden osuuksien myymiset ovat poikineet runsaasti keskustelua ja nyt liikkelle on laitettu myös kansalaisaloite.

Kuva: Yle

Kuntaomisteisten vesihuoltoyhtiöiden myymistä vastustetaan kansalaisaloitteella. Taustalla on muun muassa Jyväskylän kaavailut myydä vähemmistöosuus vesihuoltoyhtiöstä.

Vesi on meidän -kansalaisaloite vesihuollon yksityistämisen estämiseksi avautui tänään perjantaina kansalaisaloite.fi verkkosivulla. Kansalaisaloite keräsi ensimmäisenä päivänä yli 41 000 kannatusilmoitusta.

Kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se kerää vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa. Määrä tuli melkein täyteen jo yhdessä päivässä.

Aloitteessa todetaan, että vesihuollon yksityistäminen johtaisi todennäköisesti kustannusten nousuun ja palvelujen heikentymiseen. Aloite vaatii sellaisen lainsäädännön valmistelua ja luomista, jolla estetään julkisomisteisen vesihuoltotoiminnan myyminen kaupallisille yksityisille toimijoille.

Kansalaisaloitteen takana on muun muassa 37-vuotias jyväskyläläinen vasemmistoliiton varavaltuutettu Vesa Plath.