Energia-alan työtaistelu näkyy Kainuussa pahimmillaan pidentyneinä sähkökatkoina – vian korjaus voi viivästyä yöaikaan

Sähköverkkoyhtiö Kajave harmittelee tilanteesta aiheutuvia vikapaikkojen korjausviiveitä.

työtaistelut
voimalinja ja poutainen taivas
Energia-alan ylityökielto on voimassa kunnes alalle saadaan työehtosopimus.Esko Jämsä / AOP

Energia-alan ylityökielto voi viivästyttää Kajaven sähköverkon vikojen korjausta. Ammattiliitto Pro ja ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö YTN ovat ilmoittaneet aloittavansa ylityökiellon huomisaamuna kuudelta.

Sähköverkkoyhtiö Kajave Oy:n toimitusjohtaja Heikki Juntusen mukaan ylityökielto voi viivästyttää vian korjauksia erityisesti yöaikana.

Terveyttä uhkaavat sekä hengenvaaran tai merkittävän ympäristöonnettomuuden riskin aiheuttavat vikatilanteet hoidetaan kuitenkin hätätyönä. (siirryt toiseen palveluun)

– Jos tulee yöllä vika linjaan ja asiakas soittaa vikailmoitusnumeroon, niin siinä arvioidaan onko se hätätyö, Juntunen sanoo.

Energia-alan ylityökielto on voimassa kunnes alalle saadaan työehtosopimus. Juntunen harmittelee tilanteesta aiheutuvia vikapaikkojen korjausviiveitä, joka pahimmillaan näkyy asiakkaille pidentyneinä sähkökatkoina.

– Lailliset työtaistelut ovat sallittuja ja Kajave pyrkii kaikin käytettävin keinoin minimoimaan haitan asiakkaille, Juntunen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)