Hyppää sisältöön

Polvijärveläinen valtuutettu vähätteli holokaustia – kunta irtisanoutuu kirjoituksesta

Polvijärven kunta painottaa, etteivät valtuutettu Pauliina Kuhlmannin somekirjoitukset edusta kunnan kantaa.

Polvijärven kunta irtisanoutuu valtuutetun mielipidekirjoituksesta. Kuva: Milla Holm / Yle

Polvijärven kunta irtisanoutuu valtuutetun ja kunnanhallituksen jäsenen Pauliina Kuhlmannin (sd.) somekirjoituksista.

Tiedotteessa kunta sanoo, etteivät kirjoitukset edusta Polvijärven kunnan kantaa. Kunta irtisanoutuu yksittäisten luottamushenkilöiden henkilökohtaisista mielipiteistä.

Iltalehti toi ensimmäisenä laajaan julkisuuteen kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäsenen, sosialidemokraattien Pauliina Kuhlmannin Facebook-kirjoitukset.

Niissä hän muun muassa väheksyi natsi-Saksan toisen maailmansodan aikana suorittaman järjestelmällisen juutalaisten kansanmurhan, holokaustin uhrien lukumäärää.

Kunta toivoo, että kaikessa aiheeseen liittyvässä keskustelussa pysytään asiallisella ja ihmistä kunnioittavalla linjalla.

Polvijärven kannanoton ovat allekirjoittaneet valtuuston puheenjohtaja, sosialidemokraattien Tiina Mustonen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja, keskustan Hanna Vannas.

Pauliina Kuhlmann on kunnan tiedotuksen jälkeen pyytänyt eroa kunnnahallituksen jäsenyydestä.

Polvijärven demarit ry:n kokouksessa on torstaina päädytty siihen, että Kuhlmann eroaa niin yhdistyksestä kuin koko sosialidemokraattisesta puolueesta. Myös sosialidemokraattien valtuustoryhmä on erottanut Kuhlmannin.

Lue myös:

Lisätty kello 14:55 virke: Pauliina Kuhlmann on kunnan tiedotuksen jälkeen pyytänyt eroa kunnnahallituksen jäsenyydestä.

.
.