1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginjohtajat

Rovaniemen uusi kaupunginjohtaja aloittaa työt toukokuussa

Ulla-Kirsikka Vainio oli suunnitellut ottavansa viran vastaan 1. huhtikuuta, mutta töiden aloitus siirtyy.

Ulla-Kirsikka Vainio. Kuva: Eeva Kuivas / Yle

ROVANIEMI Moni rovaniemeläinen on odottanut tietoa siitä, milloin seuraava kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio aloittaa työnsä.

Vainio oli perjantaina neuvottelemassa kaupungin edustajien kanssa uuden työnsä aloittamisesta ja muun muassa johtajasopimuksesta. Hän kertoi aiemmin lehtihaastattelussa, että ottaisi viran vastaan huhtikuun ensimmäisenä päivänä, mutta tilanne on muuttunut.

– Aloittaminen menee toukokuun lopulle. Tarkkaa päivää ei ole vielä sovittu, Vainio sanoi perjantaina neuvoteltuaan kaupungin edustajien kanssa.

Kaupunginjohtajan valinnan odotetaan saavan lainvoiman ensi viikolla. Tämän jälkeen Vainio voi irtisanoutua nykyisestä työstään Porin kaupungilla.

1-2 viikkoa hiljaisen tiedon siirtämistä

Vainion aloittamiseen vaikuttaa myös se, milloin väistyvä kaupunginjohtaja Esko Lotvonen jää pois töistä ennen siirtymistään eläkkeelle.

– Virka-aikani Eskon kanssa ei mene päällekkäin. Olen kuitenkin 1–2 viikkoa lomalla Porin kaupungin virasta Rovaniemellä, jotta voimme siirtää hiljaista tietoa, Vainio kertoo.

Alun perin ajatuksena oli, että Vainio ja Lotvonen olisivat töissä yhtä aikaa, jotta Lotvonen olisi voinut perehdyttää seuraajansa. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Maria-Riitta Mällinen (sd.) sanoo, että kahta kaupunginjohtajaa ei voida pitää yhtä aikaa töissä, sillä kaupunki ei ole varannut rahaa kahden kaupunginjohtajan palkkaan.

Vainio kertoo, että johtajasopimuksesta neuvottelut kaupungin päättäjien kanssa ovat hyvällä mallilla. Johtajasopimus tulee aikanaan Rovaniemen kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto valitsi Vainion kaupunginjohtajaksi joulukuun 9. päivä.