1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joensuu

Siun soten hallitus hyväksyi äänestysten jälkeen laajan yt-paketin

Pohjois-Karjalan sote-kuntayhtymä on nyt hyväksynyt irtisanomisia ja muita säästötoimia sisältävän yt-neuvottelutuloksen.

Joensuu
Opastetaulu Pohjois-Karjalan keskussairaalan edessä Joensuussa.
Siun sote hakee yt-paketilla 20 miljoonan euron säästöjä vuositasolla. Yli 7800:n henkilöstöstä 60 irtisanotaan, 50 lähtee eläkkeelle ja 40 määräaikaista työsuhdetta päättyy. Hallituksessa tiukin vääntö käytiin kuitenkin lääkäripäivystysten supistuksista.Jouki Väinämö / Yle

Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä sosiaali- ja terveyspalvelut järjestävä Siun sote -kuntayhtymä hyväksyi hallituksessaan perjantaina äänestysten jälkeen ankaran yt-paketin.

Kuntayhtymän ja työntekijäjärjestöjen neuvottelema laaja säästöpaketti sisältää lukuisia toimia irtisanomisista palvelujen supistuksiin.

Yhtymähallitus oli esityksestä erimielinen. Joensuun edustaja Juhani Meriläinen halusi, että Siun sote säilyttää 200 000 euroa ennakoivaan rekrytointiin.

Lieksan edustaja Eero Kärkkäinen puolestaan esitti, että koko yt-paketti hylätään.

Äänestyksessä Meriläisen ehdotus sai kuusi ääntä ja yt-paketin hylkäys viisi ääntä.

Toisessa äänestyksessä oli vastakkain Siun soten toimitusjohtajan Ilkka Pirskasen esittämä yt-paketti ja Juhani Meriläisen esitys, joka olisi samalla tarkoittanut koko yt-neuvottelutuloksen hylkäämistä.

Yt-paketti voitti äänin 7-4. Vastaan äänestivät Meriläisen lisäksi Eero Kärkkäinen Lieksasta, Matti Kämäräinen Nurmeksesta ja Osmo Pirhonen Kiteeltä.

Lieksan, Nurmeksen ja Kiteen edustajat vastustivat päivystyksen heikennyksiä kotipaikkakunnillaan.

– Emme voineet hyväksyä, että Pielisen Karjalaan tulee lääkäripäivystykseen niin suuria muutoksia ja Nurmeksesta loppuu kokonaan yöpäivystys, Matti Kämäräinen kertoi kokouksen jälkeen.

Lue seuraavaksi