Lahteen avattiin startup-keskus uusille yrityksille – tavoitteena luoda työpaikkoja korkeakoulutetuille

Ammattikorkeakoulun, Iskun ja Lahden kaupungin perustama keskus tarjoaa tiloja ja ohjausta yritystoimintaa suunnitteleville.

Lahti
StartHub -keskus Lahden ammattikorkeakoulussa
Uudet tilat avattiin yritysten käyttöön LAB- ammattikorkeakoulun Niemen kampuksella perjantaina. Emilia Korpela / Yle

Lahdessa avattiin perjantaina StartHub-keskus vauhdittamaan uusien yritysten perustamista. LAB-ammattikorkeakoulun, Iskun ja Lahden kaupungin perustama keskus tarjoaa tiloja ja ohjausta opiskelijoille ja kaikille muillekin yritystoimintaa suunnitteleville.

StartHubin perustajat uskovat, että tiloilla on suuri merkitys yritysten kasvuun. Keskukseen sijoittuu ulkopuolisia yrityksiä, ja oman kasvuyrityksen perustamisesta kiinnostuneet voivat tavata siellä asiantuntijoita ja saada apua ideansa eteenpäinviemisestä.

– Yhteinen tila on olennainen asia. Samassa tilassa pystytään jakamaan ideoita ja ratkaisuja sekä tarttumaan yhteisiin haasteisiin. Yhtenä tarkoituksena on myös madaltaa kynnystä siihen, että esimerkiksi opiskelijat näkevät, mitä se yrittäjyys on oikeasti, selittää LAB-ammattikorkeakoulun vararehtori Henri Karppinen.

Lahden kaupunki toivoo keskuksen tuovan uusia työpaikkoja.

– Tällä seudulla on Suomen alhaisin koulutustaso, siksi on tärkeää saada korkean osaamisen työpaikkoja, toteaa Lahden kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Juha Rostedt (kok.).

Kaupungin edustaja myöntää, että odotukset uuden keskuksen suhteen ovat kovat, vaikka alku näyttää jo lupaavalta.

– Olen kuullut, että täällä olisi aloittamassa kymmenen yritystä, tavoitteena on päästä neljänkymmenen paikkeille. Tulokset tulevat sitten ajan kanssa, jatkaa Rostedt.