1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työtaistelut

Jos lakko jatkuu, Kemin satamassa loppuu lastattava ja tekijöiltä työt

Huolintayhtiö Kemi Shippingin työntekijöiden työt voivat jo ensi viikon jälkeen estyä ulkopuolisen lakon vuoksi.

Kemin Satamassa ei ole kohta lastattavaa maailmalle. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Jos paperiteollisuuden lakossa ei päästä viikonvaihteessa sopuun, lakon vaikutukset alkavat tuntua Kemin sataman toiminnassa.

Huolintayhtiö Kemi Shippingin mukaan sataman varastoissa on vielä vähäinen määrä sellua laivoihin lastattavaksi, mutta esimerkiksi ensi viikolla Ajokseen saapuvaan kahteen linjalaivaan ei enää ole Kemissä lastattavaa.

Toinen aluksista jää odottamaan lakon loppumista Ajokseen ja toinen siirtyy Ouluun.

Kemi Shippingin toimitusjohtaja Kari Anttilan mukaan yhtiön 120 työntekijälle ei ole tuotannollista työtä tarjolla ensi viikon jälkeen. Työntekijöistä 30 on toimihenkilöitä ja 90 ahtaajia ja asentajia.

Kun työ estyy ulkopuolisen lakon vuoksi, työsopimuslaki määrää, että palkanmaksu jatkuu korkeintaan seitsemän päivää. Sen jälkeen työntekijät ovat välittömästi työttömyysturvan piirissä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).