Hyppää sisältöön

USA:n senaatti äänesti: Ei uusia todistajia tai todisteita Trumpin virkarikosoikeudenkäyntiin

Äänetystulos oli odotettu.

Edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi (dem.) ja senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell. Kuva: Erin Schaff / EPA

Yhdysvaltain senaatti on äänestänyt sen puolesta, ettei presidentti Donald Trumpin virkarikosoikeudenkäyntiin kutsuta uusia todistajia kuultavaksi.

Lisäksi republikaanienemmistöinen senaatti hylkäsi demokraattien vaatimukset saada uusia todisteita senaatin nähtäväksi.

Äänestys päättyi äänin 49-51 republikaanien hyväksi. Tulos oli odotettu.

Senaattorit Mitt Romney ja Susan Collins olivat ainoat republikaanit, jotka äänestivät uusien todistajien puolesta.

Demokraatit olivat vaatineet, että senaattiin olisi pitänyt tuoda vielä ainakin Valkoisen talon entinen turvallisuusneuvonantaja John Bolton, joka on kirjoittanut kirjan Trumpin Ukrainaa koskevasta päätöksenteosta, mikä on rikossyytteen aihe.

Osa republikaaneista puolestaan on katsonut, että Trumpin toimet ovat olleet asiattomia, mutta rike ei ole niin vakava, että sen perusteella hänet olisi pantava viralta.

Senaatti äänestää syytteistä todennäköisesti keskiviikkona

Senaatti äänestää Trumpin virkarikossyytteiden kohtalosta todennäköisesti keskiviikkona. Asiasta kertovat useat yhdysvaltalaismediat.

Alkuviikolla ennen äänestyksiä on määrä kuulla molempien osapuolten loppupuheenvuorot.

Presidentin vapautumista syytteistä pidetään lähes varmana republikaanienemmistöisessä senaatissa.

Artikkelia täsmennetty 5.2.2020 kello 17.10. Aikaisemmin Trumpin toimia koskevassa kohdassa luki "republikaanit ovat puolestaan katsoneet". Muokattu muotoon "osa republikaaneista puolestaan on katsonut".

.
.