Australian pääkaupungissa lämpöennätys rikki maastopaloista johtuvan hätätilan keskellä

Helmikuu on Australiassa kuumimpia kesäkuukausia.

Australia
Maastopalon synnyttämää savua lähellä Bumbalongin kaupunkia.
Maastopalon synnyttämää savua lähellä Bumbalongin kaupunkia, Australian pääkaupungista Canberrasta etelään.Peter Parks / AFP

Australian pääkaupungissa Canberrassa rikottiin sunnuntaina lämpöennätyksiä samaan aikaan kun alueelle on julistettu hätätila rajujen maastopalojen vuoksi. Helmikuu on Australiassa kuumimpia kesäkuukausia.

Sunnuntaina aamuyöllä lämpöä oli 26,7 astetta. Lämpötila ei laskenut yön aikana kertaakaan sitä alemmaksi, mikä on maan ilmatieteen laitoksen mukaan ennätys. Asiasta kertoo Canberra Times -sanomalehti (siirryt toiseen palveluun).

Uutistoimisto AFP kertoo lisäksi, että ranskalaisen Meteo France -sääpalvelun meteorologin mukaan Canberrassa mitattiin lauantaina 42,7 asteen lämpötila. Edellinen 42,2 asteen ennätys oli vuodelta 1968. Australian ilmatieteen laitos ei uutistoimiston mukaan kuitenkaan ollut vahvistanut tätä ennätystä.

Aiheesta lisää:

Australian pääkaupunkiin julistettiin hätätila maastopalojen takia – Ankara kuumuus ja kovat tuulet ovat palanneet

Yle Australiassa: Rekat toivat kärsiville lehmille ja lampaille satoja tonneja heinää halki maan: “Kun kaveri on hädässä, silloin autetaan”

Britannian ilmatieteen laitos: Australian maastopalot nostavat hiilidioksiditasoja – kyseessä on yksi mittaushistorian isoimmista muutoksista

Lähteet: AFP