Paperiliitto ilmoittaa jatkavansa paperiteollisuuden lakkoa viikolla, myös Teollisuusliitto ilmoitti laajentavansa lakkotoimiaan

Metsäteollisuus ry ja Paperiliitto jatkavat työehtoja koskevia neuvotteluja seuraavan kerran huomenna maanantaina valtakunnansovittelijan johdolla.

Paperiliitto
 Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriidan sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä 31. tammikuuta.
Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriidan sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä 31. tammikuuta.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Paperiliitto kertoo verkkosivuillaan jatkavansa paperiteollisuuden lakkoa viikolla. Metsäteollisuuden laajoiksi lakoiksi yltynyttä työkiistaa ratkottiin viimeksi perjantaina valtakunnansovittelijan toimistolla.

Paperiliiton mukaan suurimpana syynä lakon pidentämiseen on työnantajaliitto Metsäteollisuuden haluttomuus etsiä työkiistaan molempia osapuolia tyydyttävää ratkaisua.

Jatkoilmoitus tarkoittaa, että menellään oleva lakko jatkuu 24. helmikuuta alkavaan aamuvuoroon saakka. Paperiliitto kertoo sivuillaan, että päätös lisälakonuhasta tehtiin, jotta osapuolet pääsisivät nopeammin sopimukseen.

Metsäteollisuus ry ja Paperiliitto jatkavat työehtoja koskevia neuvotteluja seuraavan kerran huomenna maanantaina valtakunnansovittelijan johdolla.

Teollisuusliitto laajentaa työtaistelutoimia

Myös Teollisuusliitto ilmoitti sunnuntaina pidentävänsä lakkotoimiaan mekaanisen metsäteollisuuden sopimusalalla. Liiton johtoryhmä hyväksyi sunnuntaina käynnissäolevan lakon pidentämisen viikolla sekä ylityökiellon ja tukilakkojen laajentamisen, kerrotaan tiedotteessa.

Tämä tarkoittaa sitä, että mekaanista metsäteollisuutta koskeva lakko ja ylityökielto jatkuu 23.2. 23.59 asti. Työtaistelun piirissä ovat pääosin samat yritykset kuin tälläkin hetkellä. Tekninen huolto ja kunnossapidon työt ovat mekaanisen metsän tukilakkojen piirissä 10. helmikuuta alkaen.

Teollisuusliiton mukaan työtaistelutoimien syynä on työnantajapuolen haluttomuus tes-neuvotteluissa. Myös kemianteollisuuden ylityökieltoa pidennetään viikolla jatkumaan 23.2. asti.

Paperiliiton lakon jatkamisesta kertoi ensimmäisenä MTV uutiset (siirryt toiseen palveluun).

Lisää aiheesta:

Metsäteollisuuden lakot jatkuvat yli viikonlopun – Työnantaja: "Palkankorotukset poltettu, kohta lomatkin", Ammattiliitto: "Tilanne ei helpotu"