1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Cafe Jazz ei mene kaupaksi – Pori suunnittelee vuokraavansa rantamakasiinin Jimmy Sahebille ja Sedu Koskiselle

Porin kaupunki on yrittänyt myydä suojeltua rantamakasiinia viime keväästä lähtien.

Suojeltu rantamakasiini sijaitsee Porin Etelärannassa. Kuva: Jenni Joensuu / Yle

Porin kaupunki on vuokraamassa Etelärannassa sijaitsevan Cafe Jazzin ravintola-alan yrittäjille Jimmy Sahebille ja Sedu Koskiselle ensi kesäksi.

Kaksikko aikoo vaihtaa Cafe Jazzin nimen, kertoo Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun). Kaupungin tilayksikön päällikkö Mikko Viitala kertoo, että nimenvaihdos on ollut tiedossa vuokrasopimuksesta neuvotellessa.

– Cafe Jazz on Pori Jazz 66 ry:n omistama tavaramerkki. Rakennuksen virallinen nimi on Rantamakasiini.

Pori Jazzin toimitusjohtaja Miika Ranne sanoo, ettei Pori Jazzilla ole halua vaikuttaa Porin kaupungin ja uusien yrittäjien suunnitelmiin esimerkiksi paikan nimen valinnassa. Hän sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että Etelärantaan saadaan eloa ja Rantamakasiinille uusi yrittäjä.

– Toivomme, että festivaalin aikana on mahdollista järjestää perinteiset jamitilaisuudet Cafe Jazzissa.

Viiden vuoden optio

Tekninen lautakunta käsittelee asiaa tiistaina. Toimialajohtaja Marko Kilpeläinen esittää lautakunnalle, että sopimusluonnos rakennuksen vuokraamisesta hyväksytään. Kilpeläisen tietoon ei ole tullut, että rakennuksella olisi ollut muita halukkaita vuokraajia.

Vuokra Cafe Jazzista olisi seitsemän prosenttia liikevaihdosta, kuitenkin vähintään 3 000 euroa vuokrakaudelta. Vuokralainen sitoutuu tekemään yhteistyötä Pori Jazz 66 ry:n kanssa kesän festivaalin ajan.

Vuokralaisella, Porin Eteläranta Oy:llä, on sopimusluonnoksen mukaan optio jatkaa vuokra-aikaa viidellä vuodella. Optiovuosien käyttämisestä pitää ilmoittaa lokakuun loppuun mennessä.

Legendaariselle jamipaikalle ei löydy ostajaa

Porin kaupunki on tuloksetta yrittänyt myydä suojeltua Rantamakasiinia keväästä lähtien. Rakennus oli aiemmin pitkään vuokrattuna Pori Jazzille. Festivaali ei ole ollut halukas makasiinin omistajaksi.

Viime kesänä Pori Jazz avasi Cafe Jazzin heinäkuuksi yhteistyössä Rakastajat-teatterin kanssa.

Cafe Jazzin rakennus on rakennettu rantamakasiiniksi vuonna 1896. Se muutettiin ravintolakäyttöön vuonna 1985 ja siinä on järjestetty jazzkonsertteja vuosikymmenten ajan.

Cafe Jazz on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä eli Kivi-Porin aluetta. Rakennusta ei saa purkaa eikä sen ulkomuotoa saa muuttaa.