Esitutkinta valmistui: aggressiivinen mies yritti lyödä Timo Soinia vaalitilaisuudessa viime maaliskuussa – tapauksessa useita rikosnimikkeitä 

Asiaa on tutkittu muun muassa ministeriin kohdistuneena pahoinpitelyn yrityksenä ja poliittisten toimintavapauksien loukkaamisena. 

Timo Soini
Timo Soini.
Timo Soini (sin.) toimi tapahtuma-aikaan Suomen ulkoministerinä. Hän oli maalaismarkkinoilla tapaamassa äänestäjiä.Antti Lähteenmäki / Yle

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa entistä ulkoministeriä Timo Soinia (sin.)
yritettiin lyödä maalaismarkkinoilla Vantaalla viime maaliskuussa.

Soini oli Korson maalaismarkkinoilla tapaamassa äänestäjiä, kun aggressiivisesti käyttäytynyt henkilö yritti lähestyä häntä. Paikalla olleet turvamiehet saivat estettyä hyökkäyksen.

Tapauksessa on koko esitutkinnan ajan ollut yksi rikoksesta epäilty, mutta rikosnimikkeet ovat tarkentuneet. Asiaa on tutkittu pahoinpitelyn yrityksenä ja poliittisten toimintavapauksien loukkaamisena.

Muita rikosnimikkeitä ovat rattijuopumus ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, jonka kohteena ovat olleet ministerin turvamiehinä toimineet poliisit.

Rikoksesta epäilty henkilö ei ole esitutkinnassa osannut kertoa syytä toiminnalleen. Hän on poliisin mukaan toiminut yksin.

– Esitutkinnassa ei ole tullut esiin mitään sellaista, minkä perusteella tekoja voitaisiin pitää erityisen suunnitelmallisina tai että taustalla olisi järjestäytymistä, sanoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Springare tiedotteessa.

Tapaus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

Juttua muokattu 3.2.2020 klo 12.00: Poistettu kolmannen kappaleen rikosnimikkeestä sanat "ministeriin kohdistuva". Rikosnimikkeen oikea muoto on "pahoinpitelyn yritys".

Lue myös:

Ulkoministeri Timo Soinia yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla – Soini: Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä