Kanit ja muut jyrsijät kiinnostavat yhä enemmän – Oulun lemmikkinäyttelyssä ennätysmäärä eläimiä viikonloppuna

Myös Suomen kani- ja jyrsijäliiton jäsenmäärä on lähtenyt kasvuun muutaman huonon vuoden jälkeen.

lemmikkieläimet
Kanit ja muut jyrsijät kiinnostavat suomalaisia tällä hetkellä aiempaa enemmän.
Syyrianhamsteri jyrsijänäyttelyssä. Viivi Välimäki

Kanit ja muut jyrsijät kiinnostavat suomalaisia tällä hetkellä aiempaa enemmän. Suomen kani- ja jyrsijäliitosta kerrotaan, että jäsenmäärä on kasvanut viime vuonna, kaksi edellistä vuotta oli hiljaisempaa.

Esimerkiksi Oulussa järjestetyssä näyttelyssä oli tänä vuonna mukana ennätysmäärä lemmikkejä, noin kaksisataa. Kani- ja jyrsijänäyttely

järjestettiin Oulun Maikkulassa 1. helmikuuta.

Oulun seudun jyrsijäharrastajat onkin yksi Suomen virkeimmistä yhdistyksistä, kertoo Suomen kani- ja jyrsijäliiton puheenjohtaja Arto Salo.

Monilla harrastajilla on riittänyt jo vuosia intoa viedä omia eläimiään näyttelyihin. Oulussa Hellevi Kaurasella ja hänen 9-vuotiaalla tyttärellään Hanna Kaurasella oli mukana kääpiöhamstereita, syyrialaisia hamstereita ja gerbiilejä.

– Ensimmäisen kerran olin mukana ihan sattumalta. Kuulin, että tällainen näyttely on ja vein yhden kanin sinne. Kani voitti koko näyttelyn. Siitä lähtien olen käynyt neljästä kuuteen kertaan vuodessa näyttelyissä, kertoo Hellevi Kauranen.

Suomen kani- ja jyrsijäliitosta ei osata sanoa, miksi sen jäsenmäärä on taas lähtenyt nousuun. Jäseniä on nyt noin 1 500, paikallisyhdistyksiä kuusitoista.

Oulussa järjestetyssä näyttelyssä oli tänä vuonna mukana ennätysmäärä lemmikkejä.
Kani- ja jyrsijänäyttely järjestettiin Oulun Maikkulassa 1. helmikuuta.Viivi Välimäki

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)