Hyppää sisältöön

Mikkelin Visulahteen rakennetaan uusi Biltema

Mikkelin kaupunginhallitus sinetöi maanantaina tonttikaupan Biltema Real Estate Finland Oy:n kanssa.

Uusi liiketila rakennetaan Mikkelin Visulahteen Viitostien linjauksen varteen Katajalahdentielle. Tontin vieressä sijaitsee Ponssen huoltopalvelukeskus. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Mikkelin Visulahteen aiotaan rakentaa Biltema-tavaratalo. Ruotsalainen auto- ja vapaa-ajan tavaratalo on kasvattanut toimintaansa viime vuosina reippaasti pohjoismaissa.

Tavarataloketjun toimitusjohtajan Jani Mahlakaarron mukaan laajentaminen Mikkeliin on osa uutta kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on lisätä myymälöiden määrää Suomessa lähivuosien aikana.

Yhtiön suunnitelmissa on aloittaa rakentaminen Mikkelissä ensi vuonna. Uusi myymälä avautunee yleisölle loppukeväästä 2022.

Mikkelin kaupunginhallitus käsitteli tonttikauppaa tänään kokouksessaan. Noin 35 000 neliömetrin suuruinen tontti sijaitsee uuden Viitostien risteysalueella Katajalahdentiellä.

Yrityksen ostama tontti on yhdistetty kolmesta myynnissä olleesta tontista. Sen kauppahinta on 416 880 euroa. Bilteman on tarkoitus olla noin 7 500 kerrosneliömetrin kokoinen.

Työpaikkoja ja vetovoimaa Mikkeliin

Uudistunut Viitostie Mikkelin ja Juvan välillä avautuu liikenteelle loppuvuodesta. Samassa yhteydessä otetaan käyttöön Visulahden uusi eritasoliittymä, jonka ympärille Mikkeli on kaavoittanut runsaasti kaupan ja yritystoiminnan alueita.

– Tämän tonttikaupan myötä usko kauppapaikan vetovoimaisuuteen on konkretisoitunut. Tämä yrityksen investointi luo kaivattua elinvoimaisuutta ja työpaikkoja Mikkeliin, mikä on ollut koko ajan Visulahden kehittämisen tavoite, toteaa Mikkelin tekninen johtaja Jouni Riihelä.

Myymälä työllistää avauksensa jälkeen noin 25–40 henkilöä ja rakennusvaiheessa moninkertaisen määrän.

Avoin, kaksi kuukautta kestänyt kilpailutus tonteista järjestettiin joulu–tammikuussa

Lisää aiheesta:

.
.