1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Hämeenlinnassa kysytään minkälainen on tulevaisuuden seurakuntatalo

Seurakuntatoiminnot aiotaan keskittää kantakaupungissa Poltinaholle. Lammillekin on tulossa uusi seurakuntatalo.

seurakunnat
Poltinahon seurakuntatalo Hämeenlinnassa
Tilatarveselvityksen on tarkoitus valmistua toukokuussa.Anne Mari Ikonen / Hämeenlinnan seurakuntayhtymä

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä aikoo keskittää kantakaupungissa seurakunnan toiminnot Poltinaholle. Lammilla rakennetaan uudisrakennus vanhan pappilan paikalle. Nyt seurakuntalaisilta kysytään mielipidettä nykyisistä seurakuntatalon tiloista ja toiveita uusien tilojen suhteen.

Keskiviikkona 19. helmikuuta kello 18–19 järjestetään rinnakkaiset tilaisuudet Poltinahon seurakuntatalossa ja Lammin seurakuntatalossa. Kantakaupungissa tilaisuuden vetää konsultti Riku Hyttinen ja Lammilla konsultti Sami Niku-Paavo.

Tilaisuudessa esitellään kysely, johon kaikki halukkaat voivat vastata. Kysely tulee tilaisuuden jälkeen vastattavaksi myös verkossa. Sen tulosten pohjalta alkaa tilasuunnittelu.

– Tässä vaiheessa hanketta ei vielä suunnitella rakennusta, tai edes huonejärjestystä. Tarkoitus on pohtia, mitä tarpeita ja toimintoja uusissa seurakuntataloissa pitäisi olla, jotta ne palvelisivat seurakuntaa ja seurakuntalaisia mahdollisimman hyvin tulevaisuudessa, kertoo seurakuntayhtymän talousjohtaja Kai Kauppinen tiedotteessa.

Toukokuun puoleenväliin mennessä valmistuvaan tilatarveselvitykseen kootaan näkemyksiä myös yhtymän ja yhtymän seurakuntien työntekijöiltä sekä luottamushenkilöiltä sekä tutkitaan tiloja asiantuntijavoimin.

Molemmissa kohteissa seurakuntayhtymä omistaa tontit. Selvityksen pohjalta lasketaan tavoitehinta molemmille rakennushankkeille. Yhteinen kirkkovaltuusto tekee päätöksen jatkosta joulukuussa. Ensi vuonna aloitetaan varsinainen suunnittelutyö ja Poltinahon tontin asemakaavaprosessi.

Lue seuraavaksi