Lakon tullessa myös Eepeen Prisma sulkisi ovensa – toimitusjohtaja: "Toivon päättäjille viisautta"

PAM on ilmoittanut lakonuhasta viikolla 8. Syynä ovat kariutuneet työehtosopimusneuvottelut.

lakot
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepeen Prisma-myymälä Seinäjoella
Toteutuessaan lakko sulkisi myös Hyllykallion Prisman 20.-21.2.2020Elina Niemistö / Yle

Palvelualojen ammattiliitto varoittaa isoista työtaisteluista. Viikolla 8 kaupan ja kiinteistöalan lakko sulkisi esimerkiksi kaikki Suomen Prismat, kun alueosuuskauppojen Prismojen työntekijät olisivat lakossa kaksi päivää.

Lakko sulkisi Prismat torstaista 20. helmikuuta kello 6 perjantain 21. helmikuuta iltaan saakka.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Kimmo Simberg toteaa, että Prismat ovat niin isoja yksiköitä, että jos suuri osa henkilökunnasta on lakossa, yksikkö on suljettava.

Lakon taloudellisia vaikutuksia Simberg ei osaa arvioida. Hän toivoo yhä, että tilanteessa saavutettaisiin neuvotteluratkaisu.

– Toivon päättäjille näissä asioissa viisautta. Enemmänkin kysymys on ollut, onko näiden [aiempien] lakkojen vaikutus ollut positiivinen. Ehkä neuvottelutie näissä olisi se paras tie, Simberg sanoo.

Lisäksi viikolla 8 on kaavailtu alkaviksi myös kiinteistöpalvelualan lakot Lapissa, Kainuussa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaan maakunnissa.

Syynä lakkoihin ovat kariutuneet työehtosopimusneuvottelut. PAMin mukaan lakko koskisi lähes 50 000:tä työntekijää. Neuvotteluissa yhtenä isona asiana on kiista kiky-tunneista.

Lue seuraavaksi: PAM uhkaa laajoilla lakoilla – esimerkiksi koko maan Prismat menossa kiinni helmikuun lopulla