1. yle.fi
  2. Uutiset

Kirjailija Stephen King lähti Facebookista

Facebook on joutunut viime aikoina kasvavan arvostelun kohteeksi, sillä se sallii alustallaan esimerkiksi poliitikkojen valheet.

Stephen King
Stephen King
72-vuotias Stephen King tunnetaan erityisesti kauhukirjoistaan.AOP

Kauhukirjoistaan tunnettu Stephen King on jättänyt Facebookin, koska kirjailija on huolissaan vääristä tiedoista ja disinformaatiosta, joita yhteisöpalvelun kautta levitetään.

Lisäksi kirjailijalta ei löydy luottamusta sille, että Facebook kykenee suojaamaan käyttäjiensä yksityisyyttä, kertoo CNN (siirryt toiseen palveluun).

King ilmoitti Facebook-profiilinsa poistamisesta Twitterissä.

Facebook on joutunut viime aikoina rajun arvostelun kohteeksi, koska se sallii alustallaan esimerkiksi maksetut poliittiset mainokset, vaikka ne sisältäisivät valheita.

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on perustellut linjausta sillä, ettei yritysten tehtävänä ei ole poliitikkojen sensurointi. Zuckerbergin mukaan on tärkeää, että kaikilla on mahdollista saada äänensä kuuluviin. Hänen mielestään poliittisen sisällön kieltäminen hyödyttäisi etenkin asemansa vakiinnuttaneita toimijoita.

Yhteisö- ja mikroblogipalvelu Twitter ilmoitti lokakuun lopussa kieltävänsä maailmanlaajuisesti kaiken ostetun poliittisen mainonnan alustallaan. Twitterin pääjohtaja Jack Dorsey perusteli päätöstä tuolloin sillä, että hänen mukaansa poliittisen viestin läpisaaminen pitää ansaita, ei ostaa.

Myös musiikin suoratoistopalvelu Spotify kertoi vuodenvaiheessa, ettei se enää myy mainosaikaa poliittisille mainoksille. Spotify perusteli päätöstään sillä, ettei sillä ole mahdollisuuksia tunnistaa ja poistaa valheellista sisältöä.

Lue myös:

Snapchat ryhtyy estämään harhaanjohtavaa poliittista mainontaa: "Emme hyväksy väärää ja valheellista tietoa"

Twitter kieltää maailmanlaajuisesti kaiken poliittisen mainonnan alustallaan

Analyysi: Facebook suitsii väärän tiedon leviämistä, mutta antaa samalla poliitikkojen valehdella sydämensä kyllyydestä

Lue seuraavaksi