Kouvola järjestää kilpailun Matkakeskuksen korttelin kehittämiseksi – höyryveturi Ruuhveltti saa väistyä rakennuksen tieltä

Kouvola on pyrkinyt kehittämään Matkakeskuksen aluetta jo pitkään.

rakentaminen
Höyryveturi Ruuhveltti Kouvolan rautatieasemalla
Arkistokuva. Höyryveturi Ruuhvelttia on sittemmin kunnostettu.Kalle Purhonen / Yle

Kouvolan kaupunki vauhdittaa Matkakeskuksen korttelin kehittämistä tontinluovutuskilpailulla.

Matkakeskuksen länsipuolella olevalle tontille on hahmoteltu 4–6-kerroksista rakennuskokonaisuutta, johon tulisi liike- ja toimitiloja. Kilpailun avulla kaupunki etsii Matkakeskuksen korttelin radan varren myötäisesti olevalle alueelle suunnittelijaa ja rakentajaa.

Kouvola on pyrkinyt kehittämään Matkakeskuksen aluetta jo pitkään. Kilpailusta vastaava kaupunginarkkitehti Anne Kangasniemi-Kuikka uskoo, että vaiheittain rakennettuna Matkakeskuksen kortteli toteutuu helpommin.

– Aiemmin Matkakeskuksen aluetta yritettiin kehittää kertaheitolla, mutta ei löytynyt rakennuttajaa, joka olisi halunnut kantaa niin suuren taloudellisen riskin. Nyt hanke on jaettu useampaan vaiheeseen, jotta toteuttaminen olisi helpompaa, kun pääomaa ei tarvitse sitoa niin paljoa kerrallaan, Kangasniemi-Kuikka kertoo kaupungin tiedotteessa.

Linja-autoasema saatetaan siirtää

Kaupungin suunnitelmien mukaan Matkakeskuksen korttelin alue täydentyy myöhemmin vaiheittain rakennettavilla osilla. Ne voivat sisältää jo aiemmin suunnitelmissa olleen monitoimihallin tai asuinkerrostaloja Hallituskadun varteen.

Jos vaihtoehdot toteutuvat, linja-autoasema siirretään aseman itäpuolelle ja osa pysäköinnistä siirretään maantasolta pysäköintihalliin. Näistä päätetään erikseen ensimmäisen rakentamisvaiheen jälkeen.

Rata-alueen läheisyydestä johtuen asuminen ja majoitustilat eivät sovellu kilpailualueelle.

Kouvolan matkakeskuksen tontinluovutuskilpailun alue.
Kilpailualue on rajattu kuvaan punaisella katkoviivalla.Kouvolan kaupunki

Tontinluovutuskilpailu koskee hankkeen ensimmäistä vaihetta. Kilpailuun ilmoittautuminen jatkuu helmikuun loppuun saakka, ja kilpailu pyritään ratkaisemaan syyskuun loppuun mennessä.

Kilpailu on kaikille avoin, mutta kilpailutyöryhmässä tulee olla mukana pääsuunnittelija ja toteuttaja. Kilpailijoille ei makseta palkkiota, vaan kilpailun voittaja saa oikeuden vuokrata tai lunastaa kilpailualueesta muodostettavan tontin kilpailuehdotuksensa toteuttamiseen.

Ruuhveltti jää radan varteen

Kilpailualue sijaitsee asemarakennuksen länsipuolella, höyryveturi Ruuhveltin paikalla.

Höyryveturille on tarkoitus etsiä uusi paikka radan tuntumasta, mahdollisimman läheltä sen nykyistä sijaintia.

Aiemmin 90-vuotiaan höyryveturin kohtalo on ollut vaakalaudalla. Kaupunki antoi veturille viime vuonna siirtomääräyksen, josta syntyi kansanliike siirtoa vastaan.

Sääolosuhteiden ja ilkivallan vaurioittama veturi kunnostettiin viime vuonna talkoovoimin.

Höyryveturi Ruuhveltti on seissyt Kouvolan rautatieasemalla lähes 50 vuotta, ja se tunnetaan kaupungin maamerkkinä. Vastaavia 1920-luvun vetureita on säilynyt Suomessa vain kaksi kappaletta.

Vuosien suunnittelu

Kouvolassa on suunniteltu matkakeskuksen alueen kehittämistä jo vuosia.

Rautatieaseman kylkeen suunniteltiin jo kymmenisen vuotta sitten muun muassa kauppakeskusta, hotellia, linja-autoasemaa ja pysäköintitaloa.

Sittemmin suunnitelmiin tuli mukaan monitoimiareena, jolla voitaisiin kaupungin suunnitelmien mukaan järjestää esimerkiksi messuja, kongresseja, konsertteja ja urheilutapahtumia.

Alun perin matka- ja tapahtumakeskuksen oli määrä valmistua jo viime vuoden asuntomessuille.