Imatran golfkentän tilanteessa uusi käänne – kaupunki neuvottelee Stora Enson kanssa golfkentän ostamisesta

Imatran kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja saavat neuvotella ja jättää tarjouksen Stora Ensolle golfkentän maa-alueiden ostamisesta.

golfkentät
Imatran golfkenttä
Imatran Golf aikoo vuokrata kentän Imatran kaupungilta, jos kaupunki pääsee Stora Enson kanssa sopuun kentän hinnasta.Mikko Savolainen / Yle

Imatran kaupunki neuvottelee Stora Enson kanssa golfkentän maa-alueiden ostamisesta.

Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että Imatran kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja jättävät yhdessä Imatran Seudun Yritystilat Oy:n kanssa tarjouksen Stora Ensolle golfkentän ostamisesta.

Neuvottelu koskee vain kiinteistökokonaisuutta, ei irtaimistoa.

Imatran Golf oli tiedustellut viime sunnuntaina kaupungilta ja Imatran Seudun Yritystiloilta mahdollisuutta jättää yhteinen tarjous Stora Ensolle Imatran golfkentän ostamiseksi. Asia otettiin kaupunginhallituksen kokouksen lisälistalle.

Imatran kaupunki oli aiemmin ilmaissut kiinnostuksensa osallistua kiinteistön lunastamiseen vain siinä tapauksessa, että järjestelyllä voidaan turvata golftoiminnan jatkuminen Imatralla.

Imatran Golf on aikonut vuokrata kentän kaupungilta, jotta se voi jatkaa golftoimintaa Imatran golfkentällä.

SDP sai vastaehdotuksensa läpi

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka teki kokouksessa esityksen, että kaupunginhallitus valtuuttaisi kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan neuvottelemaan sekä jättämään yhdessä Imatran Seudun Yritystilat Oy:n kanssa tarjouksen Stora Ensolle golfkentän maa-alueiden, rakennusten ja irtaimiston ostamiseksi.

Imatran kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että asiasta keskusteltiin vilkkaasti. Sen jälkeen kaupunginhallituksen SDP:n ryhmä teki vastaehdotuksen. Ryhmä esitti, että neuvotteluvaltuutus koskee vain kiinteistökokonaisuuden ostoa, ei irtaimistoa.

Äänestyksessä SDP-ryhmän esitys voitti äänin 5-4.

Hallituksen puheenjohtaja Anna Helminen ei osallistunut esteellisenä asian käsittelyyn. Kokoomuksen Mikko Airas oli estynyt osallistumaan kokoukseen.