1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. asuinalueet

Pateniemen rantavesistöä halutaan parantaa – Oulun kaupungin ympäristötoimi selvittää, mihin toimiin voidaan ryhtyä

Alueelle on rakentumassa asuntokeskittymä. Pitkään alueen vesistössä uponneena ollut proomu halutaan vaarattomaksi.

asuinalueet
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Oulun kaupunki selvittää nyt Pateniemen vanhan saha-alueen lähirantojen turvallisuuden parantamista.

Alueelle on rakentumassa uusi asuntoalue, Veneenveistäjänranta. Sen lähivesistössä on jo pitkään ollut uponnut proomu. Myös läheisen Patelan uimarannan kupeessa on uitosta jääneitä vedenalaisia vaijereita ja rautapalkkeja.

Oulun kaupunginhallitus päätti maanantaina valtuuttaa kaupungin ympäristötoimen hankkimaan luvan toimenpiteisiin, jolla vaarallisten rakenteiden poistaminen voidaan tehdä. Luvan voi saada aluehallintovirastolta.

Proomu sijaitsee Stora Enson omistamalla vesialueella, mutta yhtiö on kiistänyt poiston kuuluvan heidän velvollisuuksiinsa.

Aluehallintoviraston lupa oikeuttaa perimään ainakin toimenpiteistä valtiolle aiheutuneet kulut, jos vastuutaho vain pystytään selvittämään. Oulun kaupungin lisäksi Ely-keskus voi ryhtyä käytännön toimiin asiassa.

Pateniemen rannan turvallisuuden parantamisesta tehtiin valtuustoaloite, jonka takana ovat vihreiden kaupunginvaltuutetut Heikki Kontturi ja Paula Himanen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi