1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Koirakahviloihin ovat tervetulleita kaikenkarvaiset koirat: kauempaa kaupunkiin tuleville kahvilat tarjoavat kaivatun taukopaikan

Koirakahviloita on jo monissa isommissa kaupungeissa.

Jyväskylä
Basenji ja karjalankarhukoira koirakahvilassa
Basenji ja karjalankarhukoira koirakahvilassa. Arkistokuva.Nina Keski-Korpela / Yle

Jyväskylässä viime syksynä aloittanut koirakahvila on löytänyt yleisönsä.

Koirille ja omistajille tarkoitettu kahvila on kiinnostanut muun muassa kauempaa Jyväskylään tulevia kaivattuna taukopaikkana. Väinönkeskuksessa sijaitsevan koirakahvila Wuffelin yrittäjä Kirsi Kautiainen sanoo, että kahvilassa on pistäytyny kaikenkarvaisia vieraita – ja jännittäviäkin tilanteita on tullut vastaan.

– Mieleen jäi sellainen tanskandoggivauva, joka kävi täällä pyörähtämässä. Se oli isokokoinen ja sillä oli vähän vauhtia päällä: kun häntä heilui, niin tuolit siirtyivät paikoiltaan. Rauhoittui se kyllä sitten, kun oli päästänyt ne isommat höyryt pihalle. Sitten oli ihan nätisti ja odotti vuoroansa, Kautiainen kertoo.

Joskus voi tulla myös haasteellisia tilanteita, kun koirat tutustuvat toisiinsa. Asiakkaita on laidasta laitaan: pienestä chihuahuasta bernhardilaiseen, Kautiainen sanoo.

– Asiakkaita käy koirien kanssa, mutta myös ilman. Ne, joilla ei itsellään ole koiraa ovat tyytyväisiä, kun voivat tänne tulla katselemaan koiria.

Kuuntele Areenassa: Koirakahvilassa saa tassutella vapaasti - vain keittiö on karvakuonoilta kiellettyä aluetta

Lue seuraavaksi