Historian ensimmäinen Vuoden maitoteko-palkinto puolankalaiselle Mustolan tilan Markus Heikkiselle – "Tempaus meni rohkeudessaan yli kaikista"

Palkinnolla Suomen maitoyrittäjät ry haluaa nostaa maidon imagoa ja tuoda tilallisten arkea esille.

lypsykarjatilat
Kuvakaappaus youtube-videolta jossa kaksi lehmää nuuhkii vasikkaa.
Ihmiset seurasivat netissä Mustolan tilan elämää tuhansien tuntien ajan. Navetta-suorassa nähtiin esimerkiksi kahden vasikan syntymä. Arkistokuva.Yle

Puolankalaisen Mustolan tilan isäntä Markus Heikkinen on saanut historian ensimmäisen Vuoden maitoteko 2019 -palkinnon. Suomen maitoyrittäjät palkitsi Heikkisen viisi vuorokautta kestäneestä Navetta-suorasta, jonka hän toteutti yhdessä Ylen kanssa.

Mustolan tilan elämää seurattiin netissä tuhansien tuntien ajan.

– Meillä oli monia hyviä ehdokkaita, mutta Markuksen tempaus meni rohkeudessaan yli kaikista, sanoo Suomen maitoyrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Henna Mero.

Yhdistys aikoo jakaa Vuoden maitoteko-palkintoja vastaavaisuudessa joka vuosi. Tarkoituksena on nostaa maidon imagoa ja tuoda esille maitotilallisten arkea ja elämää.

– Palkittava voi olla yrittäjä tai joku muu henkilö, joka on alalla erityisesti ansioitunut. Kriteereinä ovat positiivisuus ja imagon luominen, mutta jonakin vuonna voimme palkita esimerkiksi tutkijan, joka tuo tärkeitä faktoja esille, Mero sanoo.

Vuoden maitoteko-palkinto on pieni teräksinen maitotonkka, johon on kaiverrettu palkitun nimi ja vuosiluku.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!