Hyppää sisältöön

Harvey Weinsteinia raiskauksesta syyttänyt näyttelijä romahti kesken kuulemisen – oikeudenkäynti jatkuu tänään

Elokuvatuottaja Harwey Weinsteinia vastaan käydään oikeutta New Yorkissa. Tänään alkaa ristikuulustelujen kolmas päivä.

Näyttelijä Jessica Mann (oikealla) saapumassa oikeudenkäyntiin New Yorkissa 31. tammikuuta. Kuva: Justin Lane / EPA

Harvey Weinsteinia ,67, vastaan todistamassa ollut näyttelijä Jessica Mann ,34, vastasi maanantaina elokuvamogulin asianajajan tiukkoihin kysymyksiin kyyneleitä nieleskellen. Lopulta Mann purskahti hillittömään itkuun, ja istunto keskeytettiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tunteenpurkauksen laukaisi kirje, jonka Mann luki pyynnöstä ääneen. Hänen vuonna 2014 sähköpostitse lähettämänsä kirje on osoitettu näyttelijän silloiselle poikaystävälle. Mann kuvailee siinä Weinsteinia "isähahmoksi".

Weinsteinin ja Mannin välillä kerrotaan olleen suhde, jonka Mann on aiemmin kuvaillut muuttuneen hyväksikäytöksi.

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein kärsii selkäkivuista ja liikkuu tuen avulla. Kuva: David Dee Delgado / AFP

Ristikuulustelua johtaa yksi Weinsteinin asianajajista, Donna Rotunno. Rotunno on pyrkinyt perjantaina alkaneissa kuulusteluissa todistamaan, että Jessica Mann on suostunut seksiin tuottajan kanssa edistääkseen uraansa.

Weinstein on sopinut osan syytöksistä miljoonilla

Oikeudessa on tähän mennessä kuultu neljää naista, jotka kaikki syyttävät Weinsteinia seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tuottaja Harvey Weinstein kieltää raiskanneensa Mannin tai seksuaalisesti hyväksikäyttäneensä ketään. Jos Weinstein todetaan syylliseksi, häntä odottaa elinkautinen vankilatuomio.

Yli 80 naista on syyttänyt Harvey Weinsteinia seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja häirinnästä vuodesta 2017 alkaen. Osan naisista kanssa Weinstein on tehnyt sopimuksen ja maksanut heille miljoonakorvaukset.

Weinstein on ollut mukana tuottamassa lukuisia menestyselokuvia, kuten Pulp Fiction, Rakastunut Shakespeare, Taru sormusten herrasta ja Kuninkaan puhe.

Nyt New Yorkissa käynnissä olevan oikeudenkäynnin katsotaan olevan merkkipaalu #metoo-liikkeessä, jossa naiset ovat syyttäneet vaikutusvaltaisia miehiä seksuaalisesta vallankäytöstä.

.
.