Raahe kaavailee uutta merellistä näyteikkunaa – vehreää suunnitelmaa värittävät maauimala ja saunamaailma-alue

Pikkulahden alueelle kaavaillaan myös tapahtumapuistoa ja kauppatoria sekä useita virkistys- ja liikuntakohteita.

Raahe
Havainnekuva Raahen Pikkulahden alueesta.
Pikkulahden ympäristöön suunnitellaan uusia puisto- ja tapahtuma-alueita. Lisäksi nykyistä uimaranta-aluetta ja kulkuyhteyksiä kehitetään sekä lisätään ulkoilumahdollisuuksia. Havainnekuva.Plaana Oy, Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

Raahe suunnittelee merellistä ranta- ja tapahtumapuistoa sekä kaupungin uutta näyteikkunaa Pikkulahden alueelle.

Ranta-alueiden asemakaava alkaa olla valmis, ja seuraavaksi kaupunkilaisilta kysytään ehdotuksia missä järjestyksessä puisto- ja virkistyssuunnitelmat pitäisi toteuttaa.

Kaupunginjohtaja Ari Nurkkalan mukaan kaupunkilaisten osallistaminen on ollut kantava teema Pikkulahden kehityshankkeessa alusta alkaen.

Pikkulahden ympäristöön suunnitellaan uusia puisto- ja tapahtuma-alueita. Lisäksi nykyistä uimaranta-aluetta ja kulkuyhteyksiä kehitetään sekä lisätään ulkoilumahdollisuuksia. Suunnitelmissa on myös uusi maauimala ja tontti saunamaailma-alueelle uimarannan ja uimalan läheisyyteen.

Pikkulahden kehittämiskohteiden kokonaiskustannusarvio kaupungille olisi pitkästi yli 20 miljoonaa euroa. Mahdollinen rakentaminen ajoittuisi useille vuosille, arvioi kaupunginjohtaja Ari Nurkkala.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!