1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salo

Salon koulujen ja päiväkotien lakkautuslista lyheni lautakunnassa – yksi kyläkoulu ja päiväkoti lakkautettaisiin

Hyväksyttyjen lakkautusten ja yhdistämisten lisäksi Hermannin koulu siirtyy Torikadulle eikä Uskelan koulun Kavilankadun yksikköä korjata.

Salo
Ulkokuva Hajalan koulusta ja koulun kyltistä.
Hajalan koulu vältti lakkautuspäätöksen opetuslautakunnan kokouksessa.Petra Ristola / Yle

Salon opetuslautakunta veti takaisin suuren osan lakkautuslistalla olleista kouluista ja päiväkodeista. Apulaiskaupunginjohtajan alkuperäisen esityksen mukaan lakkautettavaksi ehdotettiin viittä kyläkoulua ja kymmenkuntaa päiväkotia.

Opetuslautakunta oli suurilta osin eri linjalla, kun ehdotetuista lakkautuksista läpi menivät vain Puolukkapuiston päiväkoti ja Saurun kyläkoulu. Lisäksi Sinilinnun ja Kärävuoren päiväkodit yhdistettäisiin ja Palometsän päiväkodin parakeista luovuttaisiin.

Puolukkapuisto lakkautettaisiin 1.8.2022, kun uudisrakennus valmistuu. Sinilinnun ja Kärävuoren päiväkodin yhdistyvät 2022-2024 välisenä aikana lapsimäärän vähentyessä.

Lakkatuksilta säästyvät Hajalan, Kaivolan, Kalliorinteen ja Meri-Halikon päiväkodit sekä Hajalan, Hiiden ja Teijon koulut.

Lisäksi lautakunta päätti että Hermannin koulu siirretään Torikadulle 11.1.2021 ja ettei Uskelan koulun Kavilankadun yksikköä korjata.

Suunniteltujen lakkautusten taustalla on Salon kireä taloustilanne ja säästötavoitteet.

Salon valtuusto käsittelee opetuslautakunnan päätöksiä 24. helmikuuta.

Lue lisää:

Hajalan kylässä ei aiota sammuttaa valoja – Salon laajat koululakkautukset kiihdyttävät asukkaita

Radikaali esitys: lähes puolet eli 12 koulua ja 13 päiväkotia lakkautusuhan alla Salossa

Lue seuraavaksi