1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Cafe Jazzin vuokrasopimus vedettiin pois lautakunnan listalta

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, mitä toimintaa Porin Etelärannassa sijaitsevassa rantamaksiinissa on tulevana kesänä.

Cafe Jazz sijaitsee Porin Etelärannassa. Kuva: Jenni Joensuu / Yle

Porin teknisen lautakunnan piti käsitellä tiistaina Cafe Jazzin vuokrasopimusluonnosta, mutta toimialajohtaja Marko Kilpeläinen veti vuokrausasian yllättäen pois listalta.

Esityksen mukaan rantamakasiini olisi vuokrattu ensi kesäksi Porin Eteläranta Oy:lle, jonka taustalla ovat porilainen liikemies Jimmy Saheb ja ravintoloitsija Sedu Koskinen. Sopimusluonnos sisälsi option jatkaa vuokra-aikaa viidellä vuodella.

"Toivottu avoimempaa hakua"

Kilpeläinen kertoo saaneensa paikallisilta yrittäjiltä yhteydenottoja, joissa on toivottu vuokralaisen hausta avoimempaa prosessia.

– Tähän asti se on perustunut enemmän yrittäjien omaan aktiivisuuteen. Jatkossa vuokralaista on tarkoitus etsiä avoimella haulla.

Kilpeläisen mukaan nyt tulisi miettiä, millainen toiminta Cafe Jazzissa palvelisi parhaiten porilaisia.

Ostajaa ei löytynyt

Suojeltu rantamakasiini oli aiemmin pitkään vuokrattuna Pori Jazzille. Viime kesänä Pori Jazz avasi Cafe Jazzin heinäkuuksi yhteistyössä Rakastajat-teatterin kanssa.

Porin kaupunki on tuloksetta yrittänyt myydä suojeltua Rantamakasiinia keväästä lähtien

Cafe Jazzin rakennus on rakennettu rantamakasiiniksi vuonna 1896. Se muutettiin ravintolakäyttöön vuonna 1985 ja siinä on järjestetty jazzkonsertteja vuosikymmenten ajan.