1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntalaisaloitteet

Kuntalaisaloite ei saanut pysäytettyä kunnantalon remonttisuunnitelmia Keminmaassa – kunnanhallitus torppasi aloitteen etenemisen valtuustoon

Kunnanhallitus päätti tiistaina, että kunnantalo peruskorjataan valtuuston päätöksen mukaisesti.  

kuntalaisaloitteet
Keminmaan kunnantalo ei ole käytössä kosteusvaurioiden vuoksi
Keminmaan kunnanvaltuusto päätti joulukuussa, että sisäilmaongelmaista kunnantalon C-siipeä ei puretakaan, vaan koko talo peruskorjataan.Jarno Tiihonen / Yle

Kuntalaisaloite kunnantalon remonttisuunnitelmien pysäyttämisestä ei etene Keminmaassa valtuuston käsiteltäväksi.

Aloitteessa vaaditaan peruskorjausta taloudellisempien ja kestävämpien vaihtoehtojen kartoittamista. Siinä viitataan myös asiantuntijalausuntoihin, joiden mukaan remontti ei takaa sitä, että rakennus saadaan täysin kuntoon ja terveeksi.

Kunnanjohtaja Mauri Posio esitti tiistaina pidetyssä kokouksessa, että peruskorjauksen aloittamispäätös viedään valtuuston ratkaistavaksi vielä sen jälkeen, kun urakkakilpailutus on tehty ja remontin todelliset kustannukset sekä laajuus ovat varmistuneet.

Kunnanhallitus päätti Eeva Lääkön (kesk.) esittämänä, että kunnantalo peruskorjataan valtuuston päätöksen mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että asia ei enää etene valtuuston käsiteltäväksi.

Lääkön esityksen puolesta äänestivät Tuula Eilittä (kesk.), Jukka Rainto (kok.), Soili Rautio (vas.), Risto Rimpisalo (vas.) ja Esa Vanhatalo (kesk.).

Valtuusto päätti joulukuussa, että kunnantalon sisäilmaongelmaista C-siipeä ei puretakaan, vaan koko talo peruskorjataan.

Kunnanjohtaja Mauri Posio ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Auli Tasala jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Uusi kuntalaisaloite tekeille

Kunnanvaltuutettu Janne Hietalan mukaan Keminmaassa tehdään uusi kuntalaisaloite. Sillä kerätään nimiä kunnallisen kansanäänestyksen aikaansaamiseksi, jotta remonttisuunnitelmat saataisiin jäihin.

Kunnallista kansanäänestystä vaativaan aloitteeseen pitää saada 330 nimeä, jotta se etenee valtuuston käsiteltäväksi.

Valtuuston päätettävänä olisi, toteutettaisiinko Keminmaassa aloitteen mukainen kunnallinen kansanäänestys.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi