Kysymys Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän osakeyhtiöttämisestä jakaa mielipiteitä Etelä-Karjalan kunnissa – Parikkala kannattaa selvitystä, Taipalsaari ei

Etelä-Karjalan kuntien kunnanhallitukset ovat alkaneet ottaa kantaa siihen, pitäisikö Saimaan ammattiopisto Sampoa ylläpitävän Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän organisaatiomuotoa selvittää.

Etelä-Karjala
Saimaan ammattiopistosta valmistui uusia lähihoitajia
Saimaan ammattiopisto Sampoa ylläpitää Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä.Yle Petri Kivimäki

Osa Etelä-Karjalan kunnista haluaa selvittää, kannattaako Saimaan ammattiopisto Sampoa ylläpitävä Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä muuttaa osakeyhtiöksi

Parikkalan kunnanhallitus päätti eilen tiistaina antaa koulutuskuntayhtymän tehtäväksi selvittää, mikä organisaatiomuoto on paras ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi. Myös Imatra ja Savitaipale ovat valmiit selvittämään asiaa.

Taipalsaaren kunnanhallitus puolestaan päätti, että Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä voi jatkaa entisellään. Samaan päätökseen päätyi alkuviikosta myös Lappeenrannan kaupunki.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallituksessa keskusteltiin viime syksynä organisaatiomuodon muuttamisesta osakeyhtiöksi.

Koulutuskuntayhtymän organisaatiomuodon selvittämistä käsitellään lähiaikoina muidenkin Etelä-Karjalan kuntien hallituksissa.

Yhdeksän jäsenkunnan yhteinen koulutuskuntayhtymä ylläpitää Saimaan ammattiopistoa Sampoa. Kuntayhtymään kuuluvat Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari.

Kysymys koulutuskuntayhtymän yhtiöittämisestä on aiheuttanut vilkasta keskustelua Etelä-Karjalassa.