Junnukiekkoilijat haastavat isommatkin näkymään liikenteessä – Kiekkomutsi: "Tälle pitää nyt tehdä jotain"

Alkunurinoiden jälkeen junnut ovat innostuneet heijastinliivien käytöstä ja hyvän asian eteenpäin viemisestä.

08-junnut ovat ottaneet heijastiliivit käyttöön näkyäkseen pimeässä paremmin. Kuva: Pirkko Valtanen

Kajaanin Hokin 08-junnut haastavat kaikki kiekkoilijat käyttämään huomioliivejä.

Nuorten kiekkoilijoiden turvallisuudesta huolestunut kajaanilainen Pirkko Valtanen hankki sponsorin kanssa Kajaanin Hokin 08-junnujoukkueelle huomioliivit.

– Lapset juoksevat harrastuksiin pimeälläkin ilman heijastimia. Ajattelin, että tälle pitää nyt tehdä jotain, että olisi turvallisempaa, kiekkomutsiksi itseään kutsuva Valtanen kertoo.

Tarkoituksena on haastaa myös muut junnut ja edustusjoukkuekin käyttämään huomioliivejä.

– Me ollaan somessa haastettu edustusjoukkue ja muutkin junnutkin näkymään paremmin. Olen myös itse vinkkaillut muille joukkueenjohtajille, että eipä tuo pahaa tekisi, varsinkaan pienemmille, jotka ovat vielä vikkelämpiä, joukkueenjohtaja Marja Vartio kertoo.

Vartio kertoo, että alkunurinoiden jälkeen joukkue on ottanut heijastinliivit hyvin käyttöön. Joukkue on myös innostunut ajatuksesta, että voisi saada aikuisetkin pelaajat käyttämään heijastimia ja huomioliivejä.

Vartion mukaan jäähallin läheisyydessä on nähty monia läheltä piti -tilanteita, joita huomioliivien toivotaan vähentävän.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)