1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulutus

Kajaanin ammattikorkeakoulu yhteistyöhön Helsingin kauppakamarin kanssa – lisäkoulutusta jopa 18 000 yritykselle

Uusi koulutusyhteistyömalli on ainutlaatuinen Suomessa.

Yhteistyöstä on hyötyä myös ammattikorkeakoulun opiskelijille, sillä tarjolla on työelämästä lähtöisin olevia lisäkoulutuksia. Arkistokuva. Kuva: Kimmo HIltunen / Yle

Kajaanin ammattikorkeakoulu tarjoaa tästä keväästä alkaen koulutusta Suomen kauppakamarien jäsenyrityksille.

KAMK ja Helsingin kauppakamari ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka kautta KAMK tarjoaa koulutusmahdollisuuksia yhteensä 18 000 jäsenyritykselle. Kauppakamareilla on käytössä KoulutusOnline -palvelu, jossa on ollut tähän asti vain ammattiopistotasoisia lisäkoulutuksia.

– Kauppakamari on huomannut, että koulutuksen korkea laatu on myös heidän vetovoimatekijä. Nyt koulutus tulee olemaan korkeakoulutasoista, Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén sanoo.

Yhteistyö hyödyttää myös KAMKin opiskelijoita, sillä nyt kauppakamarin itse tuottamia täsmäluentoja voi käyttää myös ammattikorkeakoulun opintojen tukena.

– Saamme käyttöön työelämässä relevantteja lisäkoulutuksia. Saamme myös kuulla, mitä tarpeita työelämällä on, ja sen avulla voimme kehittää meidän opetussisältöjä, Sarén sanoo.

Uusi koulutusyhteistyömalli on ainutlaatuinen Suomessa.

– Meidän tehtävä korkeakouluna on keskittyä entistä enemmän työn ohessa suoritettavaan jatkuvaan oppimiseen, josta on paljon puhuttu.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)