Oulun kaupunki on laittamassa myyntiin Hietasaaressa sijaitsevia kesähuviloita

Suojelluista kiinteistöistä halutaan eroon, koska kaupungilla ei ole niille käyttöä.

huvilat
Hietasaaren Pursitiellä sijaitseva huvila talvella.
Oulun kaupungin omistama huvila Hietasaaren Pursitiellä on rakennettu 1920-luvulla ja saneerattu vuonna 2003.Timo Nykyri / Yle

Oulu aikoo laittaa myyntiin kuusi huvilaa Hietasaaren alueelta. Kaupungin omistamat huvilat tulevat myyntiin, kun kaupungin yhdyskuntalautakunta käsittelee asiaa.

Kaksi myyntiin tulevaa huvilaa on ollut vuokralla, mutta vuokrasopimukset on irtisanottu tammikuussa. Huviloiden myyntiin päädyttiin taloudellisista syistä, kertoo tekninen isännöitsijä Sakari Kela kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista.

– Nämä eivät ole meille tuottoisa kohteita, vaikka osassa on ollut vuokralaisia. Käyttökuluja halutaan pienentää, joten siksi on päädytty myyntiin.

1920-luvulla rakennettujen huviloiden ja niiden pihapiirissä sijaitsevien rakennusten kunto vaihtelee suuresti. Kesähuvilat ovat suojeltuja ja asemakaavan mukaan niissä ei voi asua ympärivuotisesti.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)