1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Katso giffeinä erikoisimmat hetket puheesta: Trump ei kätellyt ja Pelosi kosti repimällä puheen, sotilas suuteli ja koululainen sai stipendin

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin liittovaltion tilaa käsittelevässä puheessa oli elementtejä tosi-tv:n maailmasta.

Donald Trump
Nancy Pelosi repii paperin.
Reuters

Vuotuisessa presidentin liittovaltion tilaa käsittelevässä puheessa oli tällä kertaa aivan uudenlaisia elementtejä. Jutun giffeistä näet värikkäimmät hetket.

Lavalle saapuessaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jätti kättelemättä edustajainhuoneen demokraattipuheenjohtajaa Nancy Pelosia.

Trump antoi Pelosille kopion puheestaan, mutta ei tarttunut Pelosin ojentamaan käteen. Virkarikosoikeudenkäynti on kiristänyt entisestään Trumpin ja Pelosin välejä.

Presidentin käännettyä selkänsä jäi edustajainhuoneen puheenjohtaja seisomaan kasvoillaan yllättynyt ilme.

Trump ei kättele Nancy Pelosia.
Trump ei kätellyt Pelosia. Reuters

Pelosi antoi takaisin Trumpin lopetellessa tunnin ja 20 minuuttia kestänyttä puhettaan. Hän repi puheesta saamansa kopion neljään kertaan.

Edustajainhuoneen puheenjohtajan ilme oli tällä kertaa hyytävä. Vieressä varapresidentti Mike Pence aplodeerasi suu messingillä kuin mitään erikoista ei olisi tapahtunut.

Puheen mittaan nähtiin Trumpille tutusta tositelevision maailmasta muistuttavia hetkiä.

Sotilas suutelee
Sotilas suuteli vaimoaan. Reuters

Puheen aikana saliin saapui Afganistanissa palveleva vääpeli Townsend Williams, joka tapasi salissa vaimonsa Amy Williamsin ja kaksi lastaan.

Vääpeli Williams kutsuttiin saliin, kun Trump oli sanonut, että enemmän amerikkalaisia sotilaita on tuotava takaisin kotimaahan.

Trump rakensi draamaa kehottamalla yleisöä kiinnittämään huomionsa rouva Williamsiin, jonka jälkeen jälleennäkeminen näytettiin maailmalle. Trump kertoi, ettei perhe ollut nähnyt isää seitsemään kuukauteen.

Pikkutyttö saa suosionosoitukset.
Koululainen sai stipendin. Reuters

Trump muisti myös koululaisia. Trump ilmoitti puheen kestäessä, että neljäsluokkalainen Janiyah Davis Philadelphiasta saa stipendin, jonka turvin hän voi vaihtaa uuteen kouluun.

Äitinsä kanssa katsomossa ollut 10-vuotias Davis saa Trumpin mukaan "Mahdollisuuksien stipendin".

– Voin ylpeänä ilmoittaa, että saat stidenpin ja voit pian vaihtaa valitsemaasi kouluun, Trump sanoi.

Gif-animaatio Trumpin myöntäessä mitalin Rush Limbaughille.
Radiopersoona palkittiin mitalilla. Reuters

Yllätysvieras oli myös rouva Trumpin vieressä istunut konservatiivinen radiojuontaja Rush Limbaugh, joka palkittiin "Presidentin vapauden mitalilla".

Melania Trump laittoi mitalin keuhkosyöpää sairastavan Limbaughin kaulaan.

Lisää aiheesta:

Kirjeenvaihtajalta: Trumpin liittovaltion tila -puheen aikana jäätävä tunnelma, Trump ei kätellyt, Pelosi repi puheen – katso video

Lue seuraavaksi