Tällaista intissä on ihan oikeasti – Yle on Karjalan prikaatissa koko torstaipäivän

Ylen toimitus rantautuu Karjalan prikaatiin Kouvolan Vekaranjärvellle torstaina ja tarjoaa tunnelmia aamuvarhaisesta illansuuhun saakka.

Vekaranjärvi, Kouvola
Alikersantti Juho-Petrik Paukkunen petaa sänkyä
Aamutoimiin kuuluu ainakin petin petaaminen.Juha Korhonen/Yle

Kouvolassa Karjalan prikaatin varuskunnassa Vekaranjärvellä joka aamu noin 3 000 varusmiestä herää uuteen päivään. Torstaina 6.2.2020 Yle on vahvasti mukana seuraamassa, miten päivä alkaa ja mitä päivän aikana tapahtuu.

Ylen studio Vekaranjärvellä
Ylen studio rakentuu varuskunnan ruokalaan.Pasi Tapanainen/Yle

Radio Suomessa Yle Kotkan lähetys alkaa torstaina kello 6.05 varuskunnan ruokalasta, jossa tarjoillaan kenties Suomen suurin aamiainen ainakin ruokailijoiden määrällä mitattuna. Paikalla ovat myös Ylen toimittajat Maija Tuunila ja Jesse Mäntysalo.

Kello 10:een saakka kestävä aamulähetys tarjoaa paketin Vekaranjärven aamutoimista ja varusmiesten ajatuksia nykyisestä inttimeiningistä.

Kuuntele lähetystä Vekaranjärveltä to 6.2.2020 klo 6.05–10 ja klo 14.02–18.

Kello 14.02 starttaa samasta paikasta Radio Suomen Kaakkois-Suomen iltapäivälähetys niin Kymenlaaksoon kuin Etelä-Karjalaankin sekä netin välityksellä koko maapallolle. Aleksi Taponen kaivaa reportterinsa Sirkka Haverisen kanssa esille mielenkiintoiset ja vähän erikoisemmatkin ilmiöt Vekaranjärven iltapäivästä.

Tapaamme muun muassa jo pitemmän aikaa palvelleita varusmiehiä, jotka pääsevät analysoimaan varusmiespalvelusta kokonaisuutena. Joko intti on päässyt 2020-luvulle ja osaako se katsoa kauas tulevaisuuteen?

Iltapäivälähetys kestää aina kello 18 saakka.

Seuraa Vekaranjärven päivää myös Ylen verkkosivuilla yle.fi, Facebookissa Yle Kotkan (siirryt toiseen palveluun) ja Yle Lappeenrannan (siirryt toiseen palveluun) sivuilla sekä Yle Kotkan Instragramissa tunnisteella #yleintti.

Ylen auto varuskunnan ruokalan edustalla
Ylen lähetysauto on jo valmiina varuskunnan ruokalan edustalla.Pasi Tapanainen/Yle