Salon koulu- ja päiväkotilakkautusten vastustajilta kaivataan korvaavia ehdotuksia kaupungin talouden tasapainottamistalkoisiin

Lakkautuslista suli tiistai-iltana opetuslautakunnan käsittelyssä.

Salo
Ulkokuva Salon lukiosta. Opiskelija on kävelemässä sisälle kouluun.
Salon oppimisympäristöselvitys matkaa kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn. Arkistokuva.Petra Ristola / Yle

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd) ei yllättynyt, että opetuslautakunta karsi oppimisympäristöselvitykseen liittyvää kyläkoulujen ja päiväkotien lakkautuslistaa. Sen sijaan muutosten lukumäärä ja selkeät äänestyslukemat hämmästyttivät.

Pohjaehdotuksena oli kymmenen yksikön lakkautus. Kaikkiaan 14 äänestyksen jälkeen listalle jäivät Saurun koulu ja Puolukkapuiston päiväkoti. Lisäksi Sinilinnan ja Kärävuoren päiväkodit yhdistyisivät.

Seuraavaksi oppimisympäristöselvitys matkaa kaupunginhallituksen käsittelyyn. Saija Karnisto-Toivonen kaipaa lakkautusten vastustajilta vaihtoehtoja talouden tasapainottamistoimiin.

– Opetuslautakunnan ratkaisu toisi taloudenpitoon lisähaasteita löytää uusia keinoja ja kohteita säästöjen aikaansaamiseksi. Uskon kuitenkin, että kaupunginjohtaja Lauri Inna ei tuo maanantaina kokoontuvaan kaupunginhallitukseen samaa ehdotusta, johon opetuslautakunta päätyi.

– Muutoksia on luvassa. Minkälaisia ja mihin suuntaan, sitä en tässä vaiheessa ryhdy arvuuttelemaan, toteaa Karnisto-Toivonen.

Lopullisesti oppimisympäristöselvityksestä ja siihen liittyvästä lakkautuslistasta päättää 24. helmikuuta kokoontuva kaupunginvaltuusto.

Lue lisää:

Salon koulujen ja päiväkotien lakkautuslista lyheni lautakunnassa – yksi kyläkoulu ja päiväkoti lakkautettaisiin

Salosta lähtee enimmillään 80 työpaikkaa, jos oppimisympäristöselvitys toteutuu täydessä laajuudessaan

Virkamiesehdotus säilyttäisi Salon lukion nykyisellä paikallaan

Radikaali esitys: lähes puolet eli 12 koulua ja 13 päiväkotia lakkautusuhan alla Salossa