1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joensuu

Joensuussa Metropolin ja Centrumin välisen sillan käyttöönotto viivästyy jälleen

Kauppakeskukset yhdistävä kävelysilta on odottanut avaamistaan jo vuoden päivät.

Joensuu
kävelysilta Metropolin ja Centrumin välillä Joensuussa
Kävelysilta Centrumin päässä on kulkuvalmis jo nyt, mutta Metropolin pääty häämöttää vielä suljettuna.Anna Tenhu

Kauppakeskus Centrumin ja Metropolin välinen ylikulkutunneli Joensuun keskustassa on ollut valmiina jo vuoden päivät, mutta tunneli on pysytellyt asiakkailta suljettuna.

Centrumista vastaava kiinteistöjohtaja Heikki Turunen kertoo, että käyttöönotto on viivästynyt sopimusteknisistä syistä.

– Jatkoyhteydet tunnelissa johtivat vuokrattuihin huoneistoihin, ja meidän täytyi odottaa vuokrasopimusten päättymistä ennen tunnelin avaamista, Turunen kertoo.

Nyt vuokrasopimukset ovat päättyneet ja tunneli vapaa kulkemiseen, mutta seuraavaksi murheenkryyniksi ovat osoittautuneet sähköllä toimivat ovet.

– Nyt on sähköhässäkkää Metropolin päässä, joka estää oven toiminnan. Centrumin puolelta tunneli on valmis kuljettavaksi, Turunen lupaa.

Kauppakeskus Metropolin ylläpitopäällikkö Aleksi Kettunen harmittelee, että nyt kun käytävä on rakennusteknisesti valmis ja Centrumin puoleltakin pääsy onnistuu, jumittuivat ovet Metropolin päässä.

– Tällä hetkellä paloturvaovi ja rulo-ovi eivät toimi yhteistyössä niin kuin pitäisi, parhaillaan selvitetään vikaa, Kettunen harmittelee.

Kauppakeskusten välinen ylikulkusilta otetaan siis käyttöön heti, kun ovet saadaan toimimaan.

Lue seuraavaksi