Virolahden kunnantoimisto muuttaa linja-autoasemalle – tilojen muutostyöt maksavat satoja tuhansia

Virolahden kunnantalon vieressä sijaitseva virastotalo on poistumassa käytöstä huonon sisäilman takia.

rakennukset
Virolahden linja-autoasema
Kunnan työntekijöitä aiotaan siirtää nykyisestä virastotalosta väistötiloihin Virolahden linja-autoaseman toiseen kerrokseen.Juulia Tillaeus / Yle

Virolahden kunnantoimiston muutto linja-autoasemalle maksaa satoja tuhansia euroja.

Virolahden ja Miehikkälän sivistys- ja hyvinvointipalveluiden työntekijät aiotaan siirtää nykyisestä virastotalosta väistötiloihin Virolahden linja-autoaseman toiseen kerrokseen.

Kuntatekniikan lautakunta esittää kunnanhallitukselle toimitilaratkaisuksi vaihtoehtoa, jonka arvonlisäveroton kustannusarvio on yhteensä 242 000 euroa.

Linja-autoaseman tilamuutokset, eli rakennus-, sähkö- ja teletekniset työt sekä LVI-työt maksaisivat vaihtoehdossa 145 000 euroa.

Kun mukaan lasketaan lisä- ja muutostyövaraus, kuituyhteys, paloilmaisimet, poistumistievalaistus ja nuorisotila Pleissin siirtäminen linja-autoaseman ensimmäiseen kerrokseen, kustannusarvio nousee lähes sadalla tuhannella eurolla.

Virolahden kunnantalon vieressä sijaitseva virastotalo on poistumassa käytöstä huonon sisäilman takia. Virastotalon kunnostaminen maksaisi arviolta lähes 2,5 miljoonaa euroa.

Töihin varattu 300 000 euroa

Lautakunnan esittämässä vaihtoehdossa kyseessä on siirtymäajan väistötilakorjaus, jossa tehtäisiin pieniä tilamuutoksia ja välttämättömät korjaukset taloteknisiin järjestelmiin. Siirtymäajan kuluessa kunta päättää toimitilojen lopullisesta sijainnista.

Vaihtoehdossa toimistohuoneiden tilapinnat uusittaisiin, eli seinät maalattaisiin ja kattoon asennettaisiin akustovillaa. Lisäksi neuvotteluhuoneiden, aulan ja käytävien tilapinnat uusittaisiin siten, että seinät maalattaisiin ja kattoon asennettaisiin uusi alakatto.

Lisäksi tiloihin asennettaisiin uudet väliseinät ja -ovet tarpeen mukaan. Tiloihin tehtäisiin tarvittaessa myös vesijohto- ja vesikalustemuutoksia. Tarkoituksena olisi myös tehdä muutoksia rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmään. Myös valaistusta uusittaisiin.

Työt saataisiin toteutettua arvion mukaan kesäkuun 2020 puoliväliin mennessä.

Toisena vaihtoehtona on ollut peruskorjata pysyvät tilat kunnanvirastolle linja-autoaseman toiseen kerrokseen. Tässä vaihtoehdossa tilamuutokset maksaisivat 280 000 euroa.

Virolahden talousarvioon on varattu 300 000 euroa väistötilojen tekemiseen ja nuorisotilan siirtämiseen. Virolahden kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi viikon maanantaina.