Iitti pyysi päästä mukaan yhteisyritykseen – Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän uudistus laajenee kolmanteen kuntaan

Hyvinvointiyhtymä pitää Iitin ottamista mukaan järkevänä ratkaisuna.

terveyspalvelut
Lääkäri tutkii potilaan kättä.
Sekä Mehiläinen että Terveystalo ovat ilmaisseet kiinnostuneita yhteistyöstä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa.Derrick Frilund / Yle

Myös Iitti on tulossa mukaan Päijät-Hämeeseen suunniteltavaan hyvinvointiyhtymän ja yksityisen toimijan yhteisyritykseen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus on ottanut Iitin mukaan yhteisyrityksen hankintamenettelyyn. Yhtymähallitus päätti asiasta tiistaina ylimääräisessä kokouksessaan. Sitä ennen Iitin kunnanhallitukselta oli tullut asiaa koskeva pyyntö.

– Iitin ottamiselle mukaan yhteisyritykseen jo ensi vaiheessa on hyvät toiminnalliset perusteet, koska naapurissa sijaitseva Nastolakin on mukana, sanoo hyvinvointiyhtymän hankejohtaja Ismo Rautiainen.

– Yhteisyrityksen valmisteluun ratkaisulla ei ole suurta vaikutusta, jatkaa Rautiainen.

Alun perin yhteisyrityksen piti huolehtia Lahden ja Kärkölän terveyspalveluista ensi vuoden alusta alkaen. Nyt mukaan tulee myös siis Iitti.

Hykyn hallituksen päätös oli yksimielinen.

Hyvinvointiyhtymä suunnittelee Päijät-Hämeeseen suurta terveysalan yhteisyritystä, joka huolehtisi lääkäri- ja sairaanhoitopalveluista, suun terveydenhuollosta, perustason mielenterveys– ja päihdepalveluista sekä fysioterapiapalveluista.

Myöhemmin, vuoteen 2023 mennessä, palvelut laajenisivat Lahdesta, Kärkölästä ja Iitistä koko maakuntaan, Sysmää ja Heinolaa lukuun ottamatta.

Iitissä ollaan tyytyväisiä hyvinvointiyhtymän ratkaisuun.

– Olisimme jääneet lapsipuolen asemaan Lahden ja Nastolan taka-alueeksi, jos emme olisi heti alussa mukana yhteisyrityksessä, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Eemeli Lehtinen (sd.).

Ensimmäisenä asiasta kertoi IItinseutu Facebook-päivityksessään. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös: Mehiläinen ja Terveystalo innostuivat Päijät-Hämeen sote-yrityksestä – kysyimme terveysjäteiltä, miksi veronmaksajienkin pitäisi innostua