Kiinan Hubeissa 70 uutta koronaviruksesta johtuvaa kuolemantapausta – Wuhanissa huutava pula potilaspaikoista

Kaikkiaan kuolemantapauksia on Kiinassa raportoitu nyt 560.

koronavirus
Suojavaatteisiin pukeutuneet hautaustoimiston työntekijät desinfioivat suojavaatteitaan sairaalan edustalla Wuhanissa.
Suojavaatteisiin pukeutuneet hautaustoimiston työntekijät desinfioivat suojavaatteitaan sairaalan edustalla Wuhanissa. AFP

Kiinassa uudenlainen koronavirus on vaatinut tähän mennessä jo 549 ihmisen hengen viruksen levinneisyyden ydinalueella Hubein maakunnassa. Kaikkiaan kuolemantapauksia on Kiinassa raportoitu nyt 560.

Hubeissa kerrottiin 70 uudesta kuolemantapauksesta ja 2 987 uudesta tautitapauksesta. Kaikkiaan virustartuntoja on Hubeissa vahvistettu nyt 19 665. Koko Kiinassa tartuntoja on vahvistettu ainakin 27 300.

Hubeissa sijaitsevan Wuhanin miljoonakaupungin paikallisviranomaisten mukaan kaupungissa on huutava pula potilaspaikoista sekä hoitamistarvikkeista. Kaupungissa pyritään nyt muuttamaan hotelleja ja kouluja paikoiksi, joissa sairastuneita voidaan hoitaa.

WHO ilmoitti tiistaina, ettei viruksen leviäminen yli 20 maahan vielä merkitse pandemiaa. WHO on kuitenkin julistanut koronaviruksen kansainväliseksi terveysuhaksi.

Ensimmäiset tiedot ennestään tuntemattomasta koronaviruksesta saatiin Hubeissa sijaitsevasta Wuhanin miljoonakaupungista joulukuun lopulla. Viruksen uskotaan lähteneen leviämään Wuhanin torilta, jolla oli myynnissä villieläimiä.

Japanin luksusristeilijällä uusia tautitapauksia

Japanin Jokohamassa karanteeniin asetetulla Diamond Princess -luksusristeilijällä on kerrottu kymmenestä uudesta koronaviruspotilaasta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Nyt laivalla on todettu yhteensä parikymmentä tautitapausta. Tartunnan saaneet on viety pois alukselta saamaan sairaalahoitoa.

Risteilijän 3 700 matkustajaa on asetettu kahden viikon karanteeniin.

Laivan henkilöstö toimittaa aluksella oleville ruokaa ja juomaa.

Risteilyalus seisoo eristyksissä Japanin lisäksi myös Hongkongin satamassa. Kyseessä on World Dream -alus, joka risteili viime kuussa Kiinasta Vietnamiin. Sen miehistön jäsenistä noin 30:llä on todettu koronatartuntaan viittaavia oireita, kuten kuumetta.

Alukselta on löydetty kahdeksan varmistettua tartuntaa. Aluksella on yhteensä 3 600 matkustajaa ja miehistön jäsentä, kertoo South China Morning Post (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Sankarilääkäri Li Wengliangia suitsutetaan Kiinassa: varoitti koronaviruksesta jo varhain, poliisi kolkutteli heti – ja sitten Li sairastui itse

Koronavirus haittaa matkailua: Tuhansia risteilymatkustajia jumissa ja suuri lentoyhtiö lomauttaa lähes koko henkilöstönsä

Suomalaisyrittäjä on motissa koronaviruksen takia eristetyssä Hangzhoussa – Lauri Tammi hoitelee bisneksiä videopuheluilla kotoaan käsin

Koronapotilas pääsi sairaalasta Rovaniemellä – kiinalaisnaisesta otetut uusimmat näytteet ovat osoittautuneet negatiivisiksi

Lähteet: Reuters

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan