Takapuolet lukion penkistä tavallista aikaisemmin

Lukiossa istumisen loppua juhlistetaan Tampereella viikko aikaisemmin kuin tavallisesti. Taustalla on kielikokeiden aikataulu.

Tampere
Kolme Tampereen Svenska Samskolanin abiturienttia.
Yle / Mari Vesanummi

Penkkariajelut kiertävät torstaina puolesta päivästä alkaen kaupungin keskustassa ja ympäristössä. Liikkeellä on noin 50 autollista abeja Tampereen lukioista, Ylöjärven lukiosta ja Tredun lukioyksiköistä.

Reitti on nyt sellainen, että lähtö on Särkänniemestä. Autot kokoontuvat Särkänniemen alaparkissa Laiturikadulla klo 12, josta ne lähtevät kohti Hämeenpuistoa kahta eri reittiä.

Noin puolet autoista kiertää Hämeenpuistoon Sepänkadun, Satakunnankadun ja Kortelahden kadun kautta. Osa ajaa suoraan Paasikivenkadun kautta Hämeenpuiston pohjoispäähän ja siitä edelleen kohti Hämeenpuiston eteläosaa.

Hämeenpuisto kierretään kahteen kertaan, jonka jälkeen abeja kuljettavat kuorma-autot palaavat takaisin kouluille omia reittejään.

Penkkarijulisteet sijoitetaan tänä vuonna autojen vasemmalle, kuljettajan puoleiselle sivulle, joten yleisölle parhaat katselupaikat sijaitsevat Hämeenpuistossa. Myös perinteiset penkkarinamit heitetään yleisölle Hämeenpuiston puolelle