Kajaanin ammattikorkeakoulu on Suomen tehokkain ammattikorkeakoulu

Opiskelijoilta saadun palautteen mukaan Kajaanin ammattikorkeakoulu on Suomen toiseksi parhaalla tasolla.

ammattikorkeakoulut
Kajaanin ammattikorkeakoulun kyltti
KAMK on monella mittarilla Suomen huippua. Kuvituskuva. Kimmo Hiltunen / Yle

Opetusministeriö mittaa ammattikorkeakoulun toimintaa yhteensä yhdellätoista mittarilla, joiden mukaan oppilaitos myös saa rahoituksensa. Näillä mittareilla Kajaanin ammattikorkeakoulu on Suomen tehokkain korkeakoulu.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen euro, joka meidän koulutukseen tai tuotekehitys- ja innovaatiotyöhön laitetaan, poikii enemmän kuin muualla Suomessa, rehtori Matti Sarén sanoo.

Esimerkiksi tuotekehitys- ja innovaatiotoiminnasta saatavat tulot ovat oppilaitoksen kokoon suhteutettuna 2,5 kertaa Suomen keskiarvoa suuremmat.

– Tämä kertoo siitä, että yritykset näkevät meidän mielenkiintoisena ja tuottavana yhteistyökumppanina. Tätä kautta voimme myös tehdä sitä alueellista kehitystyötä, joka meille oppilaitoksena kuuluukin, Sarén sanoo.

KAMKin opiskelijat antavat myös eniten palautetta koulutuksesta ja palautteen keskiarvoinen arvosana on Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla.

– Tästä olen erityisen ylpeä. Se kertoo siitä, että meillä opiskelijat arvostavat koulutusta, Sarén sanoo.

Tiedot perustuvat vuoden 2018 tilastoihin. Viime vuoden tilastot ilmestyvät kevään aikana.

Muokkaus 6.2. klo 12.04: Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijapalautteen ksekimääräinen arvosana on Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla. Ei korkein kuten jutussa aiemmin uutisoitiin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)