1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikennekuolemat

Pohjois-Karjalan tieliikenteessä viime vuosi oli selvästi edellistä synkempi

tieliikennekuolemat
Kolme ihmistä kuoli henkilöauton ja pienoisbussin kolarissa Kiteellä 31. maaliskuuta 2019. Onnettomuus sattui hieman aamukahden jälkeen yöllä Kuutostiellä pari kilometriä etelään Kiteen ja Tohmajärven kunnanrajalta.
Viime vuoden pahin liikenneonnettomuus Pohjois-Karjalassa tapahtui maaliskuussa Kiteellä, kun henkilöauton ja pienoisbussin yöllisessä yhteentörmäyksessä kuutostiellä menehtyi kolme ihmistä.Hannu Rissanen / Lehtikuva

Pohjois-Karjalan tieliikenteessä kuoli viime vuonna kaksi kertaa enemmän ihmisiä kuin edellisvuonna. Menehtyneitä vuonna 2019 oli 16.

Liikenteessä kuolleista puolet oli henkilöauton kuljettajia, kolme matkustajia ja yksi muun kuin henkilöauton kuljettaja.

Lisäksi maakunnassa menehtyi kaksi polkupyörällä ja kaksi moottoripyörällä liikkeellä ollutta.

Loukkaantumisia tien päällä sattui vuoden aikana yhteensä 145. Yli puolet loukkaantuneista oli henkilöauton kuljettajia (54) tai henkilöauton matkustajia (28).

Seuraavaksi eniten liikenteessä loukkaantuneista oli jalankulkijoita (17), polkupyöräilijöitä (15) ja mopoilijoita (13).

Kuolonuhrien perusteella viime vuosikymmenen synkin vuosi Pohjois-Karjalan liikenteessä oli 2015, jolloin tien päällä menehtyi 20 ihmistä.

Alle kymmenen liikennekuoleman on maakunnassa selvitty vuosina 2006 ja 2007, 2013 ja 2016-2018.

Tilastokeskuksen tietojen perusteella talvella on kaikkein turvallisinta tieliikenteessä; viime vuonna ei Pohjois-Karjalassa tilastoitu joulu-, tammi- ja helmikuussa yhtään liikennekuolemaa.

Lue seuraavaksi