Hyppää sisältöön

Tutkinta alkoi 40 euron velasta: Poliisi paljasti nuorten huumeringin Pirkanmaalla

Ruovedeltä paljastui kannabiskasvattamo. Epäiltyjä on jo 16 ja määrä kasvaa koko ajan.

Epäiltyjä on 16 ja määrä kasvaa koko ajan. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Viime joulukuussa neljä henkilöä tunkeutui Ruovedellä asuntoon ja anasti sieltä television ja pelikonsolin. Poliisi alkoi tutkia tapausta, mikä paljasti laajan huumeringin.

Välittömästi varkauden jälkeen poliisi otti kiinni epäiltynä neljä nuorta henkilöä. Epäillyt ovat syntyneet 1980- ja -90-luvulla. Anastettu omaisuus on palautettu omistajalleen. Teon motiiviksi paljastui 40 euron velka. Tapausta on tutkittu törkeänä ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena ja ampuma-aserikkomuksena. Epäillyt ovat Virroilta, Soinista ja Sastamalasta.

Tutkinnassa yhteydessä saatujen tietojen perusteella poliisi paljasti 16 huumausainerikosta. Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta.

Ruoveteläisessä asunnosta paljastui kannabiskasvattamo. Operaation aikana takavarikoitiin erilaisia huumausaineiden käyttövälineitä ja vähäisiä määriä huumausainetta. Operaation aikana tehtiin kymmenen kotietsintää ja noudettiin useita henkilöitä kuulusteluun. Epäiltyjä, pääosin virtolaisia nuoria aikuisia, on 16, mutta esitutkinnan jatkuessa määrä tulee poliisin mukaan kasvamaan.

Rikoskomisario Kari Aaltio toivoo, että tutkinta vähentää huumeiden määrää alueella. Poliisilla ei ole vielä tietoa, ovatko kannabiserät peräisin tästä yhdestä kasvattamosta vai onko kasvattamoja useita.

Törkeään ryöstöön osallistuneen miehen jäljiltä pystyttiin selvittämään myös metsästysrikos, sillä mies oli ampunut maakotkan isänsä veljen aseella. Miehellä ei ole aseenkantolupaa, joten asiaa tutkitaan ampuma-aserikosta. Metsästyksessä käytetty ase on saatu poliisin haltuun. Aseiden haltijaa epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Aseiden haltijan muut kolme asetta on otettu poliisin haltuun lupaharkintaa varten.

.
.