Kajaanissa penkkareihin valmistaudutaan useita kuukausia – Verneri Törmi: "Tähän on mennyt satoja tunteja ihan jokaisella"

Kajaanin lukion penkkariajelu starttaa koulun pihalta torstaina kello 13. 

penkkarit
Abiturientit Verneri Törmi ja Fedja Poikonen Kajaanin lukiosta penkkareiden rooliasuissaan Jokerina ja Tinttinä.
Verneri Törmi ja Fedja Poikonen ovat panostaneet penkkari-asuihinsa. Jarmo Nuotio / Yle

Kajaanissa penkkareihin valmistaudutaan useita kuukausia ja järjestelyissä on mukana kymmeniä abiturientteja. Kajaanin lukion abit juhlivat penkkareita torstaina 6. helmikuuta muun muassa abigaalassa ja perinteisellä penkkariajelulla.

Penkkaripäivän valmistelut on aloitettu jo marraskuussa.

– Pitää hommata rekat ja lakanat, järjestää abigaala, tehdä abivideo ja järjestää abimusiikki. Tähän on mennyt satoja tunteja ihan jokaisella, Verneri Törmi sanoo.

– Pelkästään videotuotantoon on mennyt kymmeniä ja kymmeniä tunteja. Kokonaisuus on vaatinut todella paljon työtä, Fedja Poikonen jatkaa.

Penkkariajelulle pukeudutaan tuttuun tapaan näyttävästi. Järjestelyissä alusta asti mukana olleet Törmi ja Poikonen ovat myös miettineet asunsa tarkkaan: Törmi on Batman-elokuvistakin tuttu Jokeri ja Poikonen on pukeutunut sarjakuvahahmo Tintiksi.

Törmi panosti asuunsa värjäämällä hiuksensa vihreiksi ja tilaamalla asunsa ulkomaisesta verkkokaupasta. Poikosen asu löytyi kierrätyskeskuksesta ja omasta kaapista.

– Minulla on oranssit hiukset. Mietin hahmoa valitessa, että pitäähän näistä hiuksista jotain hyötyä saada irti, Poikonen naurahtaa.

Poikonen ja Törmi ovat penkkaripäivänä tyytyväisiä työnsä jälkeen, mutta lukion loppua merkitsevä päivä saattaa hieman myös herkistää.

– Tippa saattaa tulla linssiin, kun koululta ulos kannetaan ja tämä päivä on ohi, Törmi tunnustaa.

Kajaanin lukion penkkariajelu starttaa koulun pihalta torstaina kello 13.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)