Työntekijät: Kolpeneen palvelukeskuksen yksikössä liian vähän hoitajia – aluehallintovirasto tutkii

Työntekijöiden mukaan yksikössä pitäisi olla viikonloppuisin kaksi yöhoitajaa, mutta usein heitä on vain yksi.

Lapin aluehallintovirasto
Kolpeneen palvelukeskuksen kylttejä
Perttu Ruokangas / Yle

RovaniemiLapin aluehallintovirasto vaatii Kolpeneen palvelukeskukselta selvitystä hoitajien määrästä. Virasto on saanut Metsärinne 2:n (siirryt toiseen palveluun) työntekijöiltä viestin, jossa he tuovat esille huolensa asiakkaiden turvallisuudesta ja henkilökunnan jaksamisesta.

Työntekijöiden mukaan kehitysvammaisille ja autisteille tarkoitetussa yksikössä pitäisi pelastus- ja omavalvontasuunnitelmien mukaan olla aina kaksi yöhoitajaa, mutta usein vuorossa on vain yksi hoitaja.

Aluehallintovirasto selvittää viestin väitteitä niin sanottuna valvonta-asiana. Se on pyytänyt Kolpeneen palvelukeskuksen hallitusta antamaan selvityksensä 12. helmikuuta mennessä.

Kuntayhtymän johtaja Anita Lammassaari sanoo, että tilanne koskee vain yhtä yksikköä ja vain sellaisia viikonloppuja, jolloin osa asukkaista on muualla. Lammassaaren mukaan turvallisuus ei ole vaarantunut, sillä paikalle saadaan tarvittaessa päivystävä hoitaja läheisestä rakennuksesta.

Metsärinne 2 on pitkäaikainen asumis- ja kuntoutusyksikkö paljon tukea tarvitseville kehitysvammaisille ja autistisille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Vammaisten palveluihin valmistuu kaksi uutta rakennusta ensi vuonna

Kolpeneen palvelukeskuksen rakennuksiin investoidaan miljoonia