Espoossa lapsensa murhasta epäilty äiti kuoli tutkintavankeudessa

Iltalehden mukaan äiti oli yrittänyt aiemmin itsemurhaa.

tutkintavankeus
Vantaan vankilan portit ja piikkilanka-aitaa
Epäilty oli tutkintavankeudessa Vantaan vankilassa. Arkistokuva.Laura Hyyti / Yle

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti (siirryt toiseen palveluun) tänään torstaina, että Espoossa lapsensa murhasta epäilty äiti on kuollut.

– Kuolemansyyntutkinnasta ei voida tiukkojen salassapitosäännösten takia kertoa mitään tarkempia yksityiskohtia. Yleisesti tällä hetkellä voidaan todeta, että poliisi tutkii kuolemaan johtaneita olosuhteita, kertoo rikosylikomisario Petri Eronen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Iltalehti kertoi tällä viikolla (siirryt toiseen palveluun), että nainen oli yrittänyt surmata itsensä tutkintavankeudessa Vantaan vankilassa.

Kuolemantapaus on kuolemansyyntutkinnassa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella, sillä vankila sijaitsee Vantaalla Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää tutkinnan edetessä, mikäli se on tiukan kuolemansyyntutkintaa koskevan lainsäädännön puitteissa mahdollista.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos (siirryt toiseen palveluun) kertoi tammikuun lopussa, että Espoo Suurpellossa sunnuntai-iltana 19. tammikuuta tapahtunut henkirikos varmistui yksityisasunnossa tapahtuneeksi perheen sisäiseksi rikokseksi. Epäilty on äiti ja uhri tämän alle kouluikäinen lapsi, molemmat ovat Iso-Britannian kansalaisia. Käräjäoikeuden vangitsemistietojen mukaan nainen oli 35-vuotias.

Epäilty tunnusti teon ja Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi hänet 22. tammikuuta. Syytteen nostamisen määräpäivä asiassa olisi ollut 17. huhtikuuta.

Naisen ja lapsen isän avioliitto päättyi reilua viikkoa ennen lapsen kuolemaa.