Iisalmen keskustaan suunnitellaan nopeusvalvontakameroita – Pohjolankadun varteen jopa viisi "peltipoliisia"

Siilinjärvellä moottoritien loppupäästä kaadetun tolpan tilalle on tulossa uusi tolppa.

nopeusvalvontakamera
Liikennevalvontakamera saatiin asennettu Mechelininkadulle kaksi päivää sitten.
Iisalmessa eteläinen Pohjolankatu on kaupungin arvion mukaan lisävalvonnan tarpeessa. Tämä kuva on Helsingistä, missä kamerat ovat valvoneet liikennerajoitusten noudattamista jo vuosia.Yle

Iisalmen kaupunki on valmistelemassa tekniselle lautakunnalle esitystä, jossa eteläiselle Pohjolankadulle ja keskusta-alueelle asennetaan viisi nopeusvalvontakameratolppaa. Asia on edennyt jo neuvotteluihin Itä-Suomen liikennepoliisin kanssa.

– Meillä on poliisin kanssa vielä yhteinen palaveri maaliskuun lopulla. Asia viedään teknisen lautakunnan kokouksen päätettäväksi ennen kesää, kertoo kaupungininsinööri Jyrki Könttä.

Kameratolpat tuodaan paikoilleen todennäköisesti vaiheittain. Iisalmen kaupungin arvion mukaan ne ovat niin sanottua vanhaa mallia ja niissä kierrätettäisiin yhtä kameraa.

Peltipoliisien lisäksi esitysluonnoksessa ehdotetaan nopeusnäyttötauluja. Ne olisivat helposti siirrettäviä ja niiden paikkoja voisi vaihtaa tarpeen mukaan.

Myös nopeusnäyttöjen toivotaan vähentävän ylinopeuksia.

– Nopeusnäyttötauluja tulisi Iisalmessa lähinnä koulujen ja päiväkotien läheisyyteen, Könttä kertoo.

Iisalmen keskustan koivukuja.
Iisalmen Pohjolankadulla ajetaan kahdella kaistalla molempiin suuntiin. Liikennettä on hetkittäin paljon.Anne-Pauliina Rytkönen / Yle

Siilinjärvelle etsitään uutta tolppaa

Itä-Suomen alueella on noin 300 tolppaa ja niissä kierrätetään pariakymmentä kameraa. Yksi paljon kuvia ottanut kamera on sijainnut Siilinjärven kohdalla moottoritien päässä.

Kamera kuitenkin katosi paikoiltaan alkuvuodesta.

– Siinä oli liikenneonnettomuus ja tolppa ajettiin kumoon. Paikalle etsitään korvaavaa tolppaa, sanoo Itä-Suomen liikennepoliisin yksikön johtaja ylikomisario Petri Pahkin.

Poliisin mukaan on tärkeää, että kyseisellä paikalla on kamera, sillä se auttaa hiljentämään autoilijoiden vauhtia. Tavoitteena on vähentää onnettomuuksia.

– Siinä kohdassa on risteys, tie kapenee olennaisesti ja tullaan suoraan moottoritieltä. Siinä on tarpeellinen piste, Pahkin perustelee.

Lue myös:

Kainuu saa ensimmäiset peltipoliisit - Kajaaniin tulossa 14 entistä tehokkaampaa kameraa