1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemi teki ensimmäisen anonyymin rekrytoinnin

Anonyymisti rekrytoitiin kirjastonhoitaja.

rekrytointi
Person räcker över hög med böcker åt en annan person över biblioteksdisk
Anonyymisti täytettävää kirjastonhoitajan toimea haki 28 henkilöä.Mostphotos

RovaniemiRovaniemen kaupungin ensimmäinen anonyymi rekrytointi on nyt tehty. Sen tuloksena kirjastonhoitajaksi valittiin humanististen tieteiden kandidaatti Esko Nousiainen Kemistä.

Anonyymi rekrytointi tarkoittaa sitä, että hakijoiden nimet ja iät pidetään työnantajalta piilossa työnhaun alkuvaiheessa.

Kaupunki pitää anonyymia rekrytointia onnistuneena.

– Anonyymi rekrytointi oli minulle hieno oppimiskokemus. Rekrytointi on äärimmäisen tärkeä osa toiminnan organisointia ja kehittämistä, joten uudet tavat toimia ovat tervetulleita ja kokeilemisen arvioisia. Osallistuin anonyymin rekrytoinnin pilotin kaikkiin vaiheisiin ja koen, että toimintatapa on tärkeä osa tulevaisuuden rekrytointityötä, palvelualuepäällikkö Merja Tervo sanoo kaupungin tiedotteessa.

Hakijoilta kysyttiin haastattelun yhteydessä heidän kokemuksiaan anonyymistä rekrytoinnista. Hakijat pitivät menetelmää hyvänä ja mielenkiintoisena tapana toimia. Osa haastatelluista kertoi, että rekrytoinnin anonyymiys vaikutti heidän päätökseensä hakea tehtävää. Kaupungin arvion mukaan tehtävään saatiin tavanomaista enemmän hakemuksia. Hakemuksia tuli 28.

Kaupunki jatkaa kokeilua kevään mittaan. Kevään aikana Rovaniemen kaupungin anonyymiä rekrytointia tutkii Lapin yliopiston tutkijatohtori Heikki Huilaja.

KORJATTU: Otsikkoa muutettu, alkuperäisessä otsikossa oli virheellisesti ilmaisu "sokkona palkkaaminen".

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi