Hyppää sisältöön

Koululaisiksi tekeytyneet aikuiset rosvosivat vanhuksilta koruja, rahaa ja pankkikortteja – poliisi tutkii laajaa huijaussarjaa

Poliisi epäilee huijareiden liikkuneen ympäri Etelä- ja Itä-Suomea. Kaikki rikokset eivät välttämättä ole vielä paljastuneet.

Poliisi sai vanhuksia ympäri Suomea ryöstäneen naiskaksikon kiinni viikonppuna. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Kaksi nuoriksi koululaisiksi tekeytynyttä naista on vangittu epäiltyinä vanhusten huijauksista.

Todellisuudessa noin 35-vuotiaat naiset ovat kaupustelleet poliisin mukaan pääasiassa iäkkäille naisille patalappuja ja pöytäliinoja. Vanhuksille naiset ovat kertoneet keräävänsä varoja koulun luokkaretkeä varten. He ovat myös päässeet erilaisilla verukkeilla asianomistajien asuntoihin ja vieneet asunnoista koruja, käteistä ja pankkikortteja.

Useissa tapauksissa asianomistajat eivät ole heti edes huomanneet huijausta, vaan heidän pankkitilinsä on ehditty tyhjentää.

Naiskaksikkoa epäillään huijauksista ainakin Sysmässä, Orimattilassa, Lahdessa, Heinolassa, Padasjoella, Vääksyssä, Hyvinkäällä, Iitin Kausalassa sekä Kouvolassa ja Joroisissa. Naiset jäivät kiinni viime viikonloppuna.

Poliisin mukaan tutkinta on alkutekijöissä ja naiset ovat mahdollisesti syyllistyneet samanlaisiin tekoihin muuallakin maassa Oulua, Uuttakaupunkia ja Joensuuta myöten. Poliisi epäilee myös, että kaikki asianomistajat eivät tiedä joutuneensa rikoksen uhreiksi.

Poliisi kehottaa myös henkilöitä, joiden asunnoissa on viime aikoina vieraillut tuntemattomia kaupustelijoita, tarkastamaan arvo-omaisuutensa sekä pankkikortin olemassa olon

Jutun tutkinta on keskitetty Hämeen poliisille.

.
.