Madepilkinnän sesonki on alkanut – hiipunutta harrastusta herätellään Kainuussa uudelleen eloon

Mateenpilkkijöitä ei ole yhä paljon kuin aikaisempina vuosina.

kalastus
Risto Pyhäjärvi ja Tommi Jyly kaivavat esille avannon jonka alla odottaa maderysä.
Made syö parhaiten hämärässä. Kuvituskuva.Kaija Länsman / Yle

Madepilkinnän kalastussesonki on alkanut. Kainuussa sesonki on kuumimmillaan helmikuun puolivälistä eteenpäin, mutta tämä viikko on ollut jo suotuisaa aikaa, kertoo Matti Kulju Kainuun Vapaa-ajan kalastajista.

– Parhaiten mateita saadaan yleensä, kun ilta alkaa hämärtyä. Otollisin syöntiaika on kello 18 ja 22 välillä.

Kuljun mukaan Kainuussa mateenpilkkijöitä ei ole enää yhä paljon kuin aikaisempina vuosina.

– Harrastajat ovat vähissä. Sitä yritetäänkin nyt herätellä uudelleen, jotta ihmiset huomaisivat, miten elämyksellinen ja mukava kalastusmuoto se on.

Kainuun Vapaa-ajan kalastajat järjestää lauantaina 8. helmikuuta Kajaanin Kuluntalahdessa madepilkkitapahtuman. Paikalle odotetaan 20–30 pilkkijää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!